Mercedes GLK volgend jaar opgefrist

Mercedes GLK
Mercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLKMercedes GLK
Mercedes-Benz is druk bezig met een opfrisronde van het gamma. Binnenkort ondergaat ook de GLK een kleine opfrisbeurt.

Onze spyshots laten zien dat deze wijzigingen vrij beperkt blijven. Dat is ook niet zo vreemd, want de auto is nog maar sinds 2008 op de markt. Bovendien wil Mercedes-Benz naar eigen zeggen 'de karakteristieke vorm van de GLK' behouden. Wel krijgt de SUV nieuwe bumpers en LED-lampen.
Net als bij bijvoorbeeld de onlangs gefacelifte C-klasse gaat Mercedes-Benz flink inzetten op zuinigheid. De diesels zijn momenteel al redelijk spaarzaam, maar bij de (zescilinder) benzinemotoren kan het merk nog een flinke slag maken. Onder meer een start-stopsysteem moet daarbij helpen.
Dit jaar hoeven we de gefacelifte GLK nog niet te verwachten. De fabriek in Bremen draait nog steeds op volle toeren, omdat er nog veel vraag is uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Italië. De facelift van de auto staat daarom voor 2012 op de rol. Waar en wanneer de auto precies onthuld wordt, is momenteel nog niet bekend.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.