Mercedes GLK in de herkansing

Mercedes-Benz GLK
Mercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLKMercedes-Benz GLK
Je zou 'm bijna vergeten, maar de Mercedes-Benz GLK doet nog altijd mee in klasse van de midsize SUV's. Bij de concurrentie is de afgelopen tijd een hoop nieuws te melden geweest. Hoog tijd dus, om de GLK ook op te frissen.

De Mercedes GLK loopt mee sinds 2008 en dus is het tijd voor een update van de kleine SUV. Dat komt geen moment te laat, want de Benz heeft de afgelopen tijd auto's op zijn pad gekregen als de compleet nieuwe BMW X3, Range Rover Evoque en de Audi Q5 op zijn pad gekregen.

De GLK is een rechtstreekse afgeleide van de C-klasse. Die is ook pas onlangs vernieuwd. De wijzigingen aan de GLK hebben het zelfde karakter als bij de C-klasse. Dat betekent dus dat er vooral aan efficiency en CO2-uitstoot wordt gewerkt. Onder de lichte camouflage ontwaren we een wat rondere vorm aan de voorzijde en nieuwe voor- en achterlichten. Zijn onverschrokken Tonka-uiterlijk moet er dus een klein beetje aan geloven. Verder belooft Mercedes een nieuw dashboard in de GLK.

We verwachten de presentatie van GLK in het voorjaar. Genève laat hij aan zijn neus voorbijgaan. Daar mag de nieuwe A-klasse de show gaan stelen. Voor de GLK zetten we in op april, als de beurs in New York zijn poorten opent. Daarmee staat de GLK meteen op zijn belangrijkste markt.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.