Mercedes geeft GLK gezicht

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside
Mercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz GLK VisionMercedes-Benz GLK VisionMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz GLK VisionMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK FreesideMercedes-Benz Vision GLK Freeside
Mercedes toont de bijna definitieve GLK. Deze maand staat in Detroit de Vision GLK Freeside, een studiemodel dat het uiterlijk van de compacte SUV van het Duitse merk prijsgeeft. In het najaar van 2008 wordt de productieversie van de GLK leverbaar.
Natuurlijk staat de auto op enorme wielen, dat hoort nu eenmaal bij zo'n conceptcar maar verder ziet u hier de nieuwe compacte SUV van Das Haus. Eind 2008 wordt het antwoord op de BMW X3 en de Audi Q5 leverbaar. GLK staat volgens Mercedes-Benz voor gelände, luxe en kompaktheit en met een lengte van 4,52 meter is de auto inderdaad relatief bescheiden voor een SUV. Daarmee meet hij van voor- tot achterbumper 5 centimeter minder dan een BMW X3. Vol elektronica De GLK maakt gebruik van het Agility Control-onderstel van de C-klasse. De demping past zich aan de rijomstandigheden aan. Uiteraard heeft de GLK 4Matic vierwielaandrijving, waarbij onder normale condities de verhouding van de aandrijfkrachten voor:achter 45:55 bedraagt. ESP, ASR en 4ETS Dynamic Handling Control maken deel uit van het omvangrijke elektronicapakket en bij deze concept zit ook nog een speciale G-knop. Deze zorgt ervoor dat de overbrengingsverhoudingen van de 7G-tronicautomaat worden aangepast voor het rijden in het terrein. Ook het ESP verandert van karakter en de Mercedes reageert minder fel op het gaspedaal. Dan is er ook nog Downhill Speed Regulation zodat steil afdalen in het terrein kinderspel wordt. Bluetecdiesel De Vision GLK Freeside moet de Amerikanen warm maken voor de nieuwe compacte SUV en omdat Mercedes toch al bezig is met een Bluetecoffensief is het logisch dat er zo'n schone diesel in de studie zit. De 2.2 viercilinder commonrail levert 170 pk, de Bluetectechnologie houdt in dat via AdBlue-inspuiting in het uitlaatsysteem de uitstoot van stikstofoxide wordt tegengegaan. Dankzij de vloeistof AdBlue, een oplossing van gedemineraliseerd water en ureum, voldoet de GLK Freeside dan ook aan de strengste emissienormen, inclusief BIN 5. Van binnen strooit Mercedes met antracietkleurig hout en leer. Wat de productie-GLK in elk geval zal behouden is de bedieningsknop van het Command APS-systeem, waarmee je diverse functies (audio, navigatie) bedient.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.