Mercedes-AMG SL63 als Motorsport Collectors Edition

Gelimiteerd tot 100 stuks

Mercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors Edition
Mercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors EditionMercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors EditionMercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors EditionMercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors EditionMercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors EditionMercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors Edition

Mercedes-AMG komt met een Motorsport Collectors Edition van de SL63 4Matic+, een altijd rijk uitgeruste SL63 met op Mercedes' Formule 1-team geïnspireerde looks. Het merk bouwt 100 exemplaren van de Motorsport Collectors Edition. Het is nog niet bekend of die ook in Nederland leverbaar zal zijn.

De Mercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors Edition, zo heet het nieuwe speciaaltje van Mercedes-Benz voluit. Alhoewel, zo speciaal is de auto ook weer niet. Het betreft een tot 100 exemplaren gelimiteerde variant van de SL63 om stil te staan bij het aflopen van het Formule 1-seizoen van 2022. Het merk komt dus eigenlijk vrij laat met de auto. De lak van de Motorsport Collectors Edition is natuurlijk een directe verwijzing naar de F1-auto's van het merk, met de fade naar zwart aan de achterkant en een  sterrenpatroon.

Voor de rest is het echter 'gewoon' een SL63 4Matic+ met vrijwel alle opties als standaarduitrusting en het AMG Night package en Night package 2 om verschillende uiterlijke details in het donker uit te voeren. Ook staat de auto standaard op de 21-inch 10-spaaks AMG-wielen, krijgt hij het aero-pakket mee en draagt hij een aantal details in de kleuren van de sponsor van het Formule 1-team van Mercedes-AMG.

Motorisch liet het merk de auto ongemoeid. Dat betekent dat ook deze uitvoering van de SL63 het doet met een 585 pk en 800 Nm sterke V8, die de krachten verdeelt over alle vier de wielen. Daarmee is hij goed voor een 0 tot 100-tijd van 3,6 seconden en een top van 315 km/h. Van de Motorsport Collectors Edition worden 100 exemplaren gebouwd. Of die ook in Nederland te bestellen zullen zijn, is bij de Mercedes-importeur nog niet bekend. Mocht dat straks wel het geval zijn, reken dan op een vanafprijs van zo'n €300.000. Dat kost een rijk uitgeruste 'reguliere' SL63 immers ook bijna.

Mercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors Edition

De lak is speciaal, maar verder is het min of meer een 'gewone' SL63 4Matic+.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.