Mercedes-Benz SL (1992)

autoreview

Mercedes-Benz SL (1992)

Signalement

Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf113.000 km
KM-stand laatst113.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

SL500 6,0 AMG

 • 113.000 km

Al een tijdje overwogen om een oldtimer te kopen en na lang zoeken uitgekomen bij de auto die begin jaren 90 mijn jongenshart sneller liet slaan.

Deze SL500 werd destijds bij AMG binnengebracht die de longinhoud van de V8 vergrootte naar 6 liter en er nog 55 pk bovenop deed tot 381 PK.

Ik wacht nog steeds op mijn oldtimerplaten, dus kan over betrouwbaarheid en gebruikskosten weinig zeggen.
Mijn testritje liet wat rijbeleving en motorgeluid betreft het beste vermoeden.
Een automatische openende kap, hydraulische vering en zetelverwarming moeten destijds redelijk vernieuwend geweest zijn. Je zou dus kunnen zeggen da je de waren wel ziet, maar niet voelt.

Dat is het voor nu. Meer info volt als ik mijn oldtimerplaten heb en er enkele lange ritten mee gedaan heb.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens