Mercedes-AMG GT Black Series als safetycar naar F1

GT 63 S wordt 'medical car'

Mercedes-AMG Safety Car
Mercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety CarMercedes-AMG Safety Car

Mercedes-AMG levert ook voor het komende Formule 1-seizoen weer de safety- en medical car. Dit jaar is het de beurt aan de GT Black Series en de GT 63 S, een behoorlijke upgrade ten opzichte van de GT R en C63 S Estate het vorige seizoen. Toch moeten ze het merendeel van de races aan de kant blijven staan.

AMG levert al sinds 1996 onafgebroken de safetycars voor de Formule 1. Met 730 pk is de AMG GT Black Series in ieder geval de meest krachtige safetycar die uit Affalterbach komt rollen. In technisch opzicht is de auto volgens AMG, afgezien van een speciaal voor het circuit afgestelde ophanging, helemaal standaard. Uiteraard krijgt hij enkele zaken aan boord die noodzakelijk zijn op de safetycar. Waar er normaal gesproken een lichtbalk op het dak zit, koos AMG er bij de Black Series voor om de waarschuwingslichten achter de voorruit en in de spoiler te verstoppen. Op die manier wordt de aerodynamica niet verstoord.

Mercedes-AMG Safety Car

Om coureur Bernd Mayländer - de vaste man achter het stuur van de safetycar - goed zicht naar achteren te gunnen, heeft de Black Series een digitale binnenspiegel die via camera's in de spoiler werkt. De bijrijder kan die beelden ook tevoorschijn toveren op een aparte tablet. Afgezien van de extra schermen, een radiomodule voor contact met de wedstrijdleiding en de knoppen om de lichten mee te bedienen is het interieur van de safetycar exact hetzelfde als dat van een GT Black Series met 'Track Package'.

Heftiger aangepast

Om de 'medical car' circuitwaardig te maken, moest AMG wat rigoureuzer te werk gaan dan bij de GT Black Series. De 639 pk sterke GT 63 S 4Matic+ kreeg een volledige rolkooi met vier volwaardige kuipstoelen met zespuntsgordels in het interieur. De bijrijder heeft twee tablets en een aparte digitale binnenspiegel tot zijn beschikking om de situatie op het circuit in de gaten te houden. In tegenstelling tot de safety car krijgt de medical car wél een lichtbalk op zijn dak. Op de GT 63 S zit deze helemaal achteraan, net boven de achterruit.

Mercedes-AMG Safety Car

De racestoelen achterin de GT 63 S 4-door.

De AMG GT Black Series en GT 63 S 4Matic+ delen het dienstrooster dit seizoen met de Aston Martin Vantage en DBX. Daarbij krijgen de Astons één race meer voor hun kiezen. De Mercedessen komen in 11 van de 23 raceweekends in actie, Aston Martin neemt er 12 voor zijn rekening. De Aston Martins moeten het wel met een stuk minder vermogen stellen. De Vantage schopt het tot 535 pk, de DBX laat 550 pk los op het asfalt.

Het nieuwe seizoen van de Formule 1 gaat van start in het weekend van 18-20 maart. Lees hier alles over de nieuwe auto's waarmee de teams gaan rijden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum