Mercedes-AMG GT2: racemonster voor allerrijksten

Dure hobby

Mercedes-AMG GT2
Mercedes-AMG GT2Mercedes-AMG GT2Mercedes-AMG GT2Mercedes-AMG GT2Mercedes-AMG GT2Mercedes-AMG GT2Mercedes-AMG GT2

Met een flink gestripte Citroën Saxo Circuit Zandvoort op gaan kan al fantastisch zijn, maar dat is voor sommigen bij lange na niet spectaculair genoeg. Mercedes-AMG heeft een mogelijk antwoord: dit is de Mercedes-AMG GT2.

De Mercedes-AMG GT Black Series mag dan wel de krachtigste AMG GT zijn, deze Mercedes-AMG GT2 is volgens zijn scheppers de 'krachtigste gehomologeerde raceauto'. Met dit - in tegenstelling tot de Black Series - niet straatlegale racekanon kunnen schathemelrijke klanten zich op het circuit gaan meten met andere raceauto's uit de GT2-klasse.

De Mercedes-AMG GT2 lijkt in grote lijnen wel wat op de Black Series, onder meer door zijn forse (en volledig nieuw ontwikkelde) achtervleugel, maar heeft verder een iets subtieler uiterlijk. Dat is uiteraard bijzonder relatief, want het blijft een behoorlijk extreme uitmonstering van de AMG GT. Ook onder de kap is dat het geval, want daar ligt een maar liefst 707 pk en 800 Nm sterke biturbo 4.0 V8, voorzien van een platte krukas. Schakelen gaat met een zestraps sequentiële versnellingsbak.

Mercedes-AMG GT2

Hoewel de Mercedes-AMG GT2 een dikke 30 pk toelegt op de Black Series, is de GT2 met een gewicht van 'minder dan 1.400 kilo' wel dik 200 kilo lichter. Dat zit hem behalve in het veelvuldig gebruik van aluminium onder meer in het behoorlijk kale interieur, al kun je wel airconditioning krijgen. Verder is alles helemaal op racen toegespitst, met een speciale kuipstoel en een Formule 1-achtig multifunctioneel racestuur. Je wordt verder vergezeld door een stalen rolkooi met veiligheidsnetten, die ervoor moeten zorgen dat je levend uit de auto stapt als je je rijkunsten wat overschat hebt. Tractiecontrole, 'race-ABS', remklauwen met zes zuigers voor en vier zuigers achter, uitgebreid instelbare raceschokdempers en verstelbare stabilisatorstangen zijn van de partij om snel én veilig je rondjes te maken.

Dat je schatrijk moet zijn om met de Mercedes-AMG GT2 aan de slag te kunnen in het nieuwe GT2-seizoen, staat wel vast. Hoe rijk precies, dat is nog niet helder. In de loop van volgend jaar brengt Mercedes-AMG de GT2 uit en weten we ongetwijfeld meer.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.