Mercedes-AMG GT Track Series is gelimiteerd circuitmonster

55 stuks ter ere van 55 jaar AMG

Mercedes-AMG GT Track Series
Mercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track SeriesMercedes-AMG GT Track Series

Mercedes-AMG viert dat het 55 jaar geleden is dat AMG werd opgericht. Dat doet het uiteraard met een gezonde dosis sportiviteit en wel met een tot 55 stuks gelimiteerde extreme circuitversie van de AMG GT Black Series.

Mercedes-AMG bracht alweer bijna twee jaar geleden een versie van de AMG GT uit die de supercarwereld op zijn grondvesten deed schudden: de AMG GT Black Series. Die kwam met zijn maar liefst 730 pk sterke 4.0 biturbo-V8 in één klap onbedreigd bovenaan de AMG GT-voedselketen te staan. Niet geheel verrassend moet je van goeden huize komen om die bij te benen op een circuit. Op de Nürburgring-Nordschleife reed Mercedes-AMG er zelfs een baanrecord voor straatlegale auto's mee de boeken in. Nu komt er uit eigen huis echter toch nog een AMG GT die ook de Black Series verslindt: de Track Series.

Er is één grote kanttekening: je mag er de openbare weg niet mee op. Hij zal dus het Nordschleife-record van de Black Series niet verbreken, althans, de ongetwijfeld snellere rondetijd die ermee kan worden gereden, komt in een ander lijstje te staan. De Mercedes-AMG GT Track Series brengt de krankzinnige kracht van de Black Series - waarop hij is gebaseerd - vooral zo efficiënt mogelijk over op het wegdek. Mercedes-AMG voorzag de Track Series van nog meer heftiger vleugelwerk dan de Black Series en ontdeed hem onder meer van zaken als elektrische ramen en interieurbekleding. Het resultaat is een 1.400 kilo wegend circuitmonster dat zich moet kunnen meten met de GT3- en GT4-racers van deze wereld.

Mercedes-AMG GT Track Series

Uiteraard wil je zo'n monster goed kunnen beteugelen, maar soms heb je juist minder behoefte aan elektronische hulpjes. Daarom kun je zowel de mate waarmee zowel het ABS als de traction control ingrijpen aanpassen. Er zijn twaalf standen, waarbij de eerste stand alles vol aanzet, de laatste stand schakelt de systemen juist geheel uit. Je bedient het allemaal via draaiknoppen op een uit koolstofvezel opgetrokken paneel, terwijl je goed vastgegespt zit in kuipstoelen die rechtstreeks uit de racerij lijken te komen. Ook heb je uiteraard geen conventioneel stuurwiel in handen, maar een speciaal voor de Track Series ontwikkeld exemplaar. Als dat samen met het uiterst kale en puur functionele dashboard je er nog niet aan herinnert dat je iets speciaals in handen hebt, dan zorgen de diverse Track Series-logo's daar wel voor, net als een plaatje waarop te lezen is welk van de 55 exemplaren je bestuurt.

Uiteraard is de AMG GT Track Series ook voorzien van zaken die de FIA voorschrijft voor de GT-raceklassen. Zo heeft hij een vijfpunts harnas om jezelf mee in de kuipstoel vast te snoeren, een rolkooi, er zit een brandblusser in en er zijn netten aanwezig die je in de auto houden als het helemaal fout gaat. De kans dat je dat nodig hebt, wordt zoveel mogelijk verminderd door speciale voor de racerij ontwikkelde stalen remmen, waarvan de balans ook vanuit de auto kan worden aangepast. De schijven gaan verscholen achter speciaal voor de auto ontwikkelde 18-inch wielen.

Mercedes-AMG GT Track Series

Zoals gezegd bouwt Mercedes-AMG slechts 55 exemplaren van de Track Series. Wie er eentje wil bemachtigen, moet er waarschijnlijk snel bij zijn én geld als water hebben. €369.000 inclusief belastingen moet hij minstens kosten, toch zomaar weer even dik €30.000 meer dan de Black Series hier in Nederland kost.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum