Nederlandse prijs Mercedes-AMG GT Black Series bekend

Sparen maar

Mercedes-AMG GT Black Series
Mercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black SeriesMercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG maakte een week geleden bekend wat de Duitse vanafprijs is van de AMG GT Black Series. Nu staat de allerkrachtigste Mercedes ook in de Nederlandse configurator.

De Mercedes-AMG GT Black Series kreeg eind vorige week een Duits prijskaartje: € 335.240 moet de geweldenaar in zijn land van herkomst minimaal kosten. Een snelle berekening met onze bpm-calculator leverde een geschatte Nederlandse prijs op van boven de € 410.000. We zaten er niet ver vanaf.

In de Nederlandse configurator van de AMG GT is nu een nieuwe motoriseringskeuze toegevoegd: de 4.0 biturbo V8 die een vermogen van 730 pk levert. Hoewel de variant waar deze motor bij hoort nog niet wordt genoemd, is het helder dat het om de Black Series gaat. Dat betekent automatisch dat de prijs die erbij staat ook voor de Black Series geldt. Hou je vast: € 420.982 moet de bovenaan de voedselketen staande Mercedes minimaal opleveren.

Behalve het extreme uiterlijk en de daarbij horende klap downforce, krijg je voor dat geld ook wel écht een bloeddorstig monster van een motor in de neus. Het blok kreeg nieuwe nokkenassen, andere uitlaatspruitstukken, grotere intercoolers en een ontstekingsvolgorde die afwijkt van de overige V8's. Met dat alles schiet de behoorlijk dikker aangeklede AMG GT in 3,2 seconden naar 100 km/h. Pas bij 325 km/h is de rek eruit. Nu nog even dik vier ton bij elkaar schrapen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.