Mazda krijgt beschikking over Prius-technologie

Mazda krijgt beschikking over Prius-technologie
Mazda heeft een belangrijke stap gezet in de 'hybridisering' van z'n modelgamma. Dankzij een overeenkomst met Toyota kan Mazda de aandrijftechniek van de Prius onder licentie gaan gebruiken.
De verkoop van het hybride model moet in 2013 starten. De komst van een hybride Mazda moet een belangrijke steen bijdragen aan het streven van het merk om de gemiddelde uitstoot in 2015 30 procent lager te krijgen dan die van 2008. Toyota heeft al aangegeven dat het bereid is om z'n hybride technologie met meer fabrikanten te delen. Al in 2009 bracht de Japanse krant Nikkei dit nieuws, maar toen ontkende Toyota in alle toonaarden dat Mazda met Prius-techniek zou komen.
Mazda meldt dat het de nieuwe Sky-motor in de Prius-aandrijflijn integreert. Die direct ingespoten verbrandingsmotor komt in de volgende generatie Mazda's te liggen. Op de Tokyo Motor Show konden we al kennismaken met een 2,0-liter Sky benzinemotor. Er komt ook een Sky diesel. Mazda blijft zich daarnaast focussen op gewichtsreductie, regeneratie van remenergie en de introductie van start-/stopsystemen. Overigens is de ommezwaai van Mazda opvallend: in een eerder stadium bracht het merk nog een persbericht naar buiten waarin het nadrukkelijk aangaf dat het koos voor de diesel en geen hybride technologie nodig had om z'n milieudoelstellingen te halen.

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda 2 SkyActiv-G 75 (5D/6H)
€ 365
 
Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 415
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-G 122 (5D/6H)
€ 499
 
Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 (4D/6H)
€ 579
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 (5D/6H)
€ 585
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 (2D/6H)
€ 599
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 729
 

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.