Jeep Renegade krijgt facelift in Brazilië

Minder grille, meer bumper?

Jeep Renegade facelift

Jeep laat in Brazilië een nogmaals gefacelifte compacte Renegade zien. Hoewel … Jeep laat vooral heel veel camouflagemateriaal zien.

De Jeep Renegade lijkt met zijn compacte buitenmaten voor Europa gemaakt, maar het is een echte wereldauto. Behalve in thuisland VS staat hij bijvoorbeeld ook in Brazilië op het menu. De PR-afdeling van Jeep in dat land laat nu een stevig gecamoufleerde Renegade zien. Als de auto nieuw is waar er camouflage is aangebracht, dan kijken we tegen een praktisch geheel nieuwe Renegade aan. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, want wat we wel zien is zeer herkenbaar. We rekenen dan ook eerder op een behoorlijk subtiele facelift, nadat de Renegade in 2018 (ook in Brazilië) voor het eerst werd aangescherpt.

Wat er dan precies nieuw is, is niet zo makkelijk te spotten. De led-ringen om de koplampen zitten er bijvoorbeeld al sinds 2018 op en de indeling van de voorbumper lijkt ook sterk op wat we al van de Renegade kennen. Wel lijkt het erop dat de grille wat minder hoog is, wat ruimte laat voor een bumper die juist wat groeit en hoger moet eindigen. Dit geldt vooral voor het middendeel (zie foto onder), dat daardoor wat platter is dan het stuk waarin de koplampen zijn ondergebracht. Als dat klopt, levert het ongetwijfeld een visueel bredere en wellicht stoerdere Renegade op.

Jeep Renegade facelift

In een video, die ook door Jeep Brazilië wereldkundig wordt gemaakt, menen we bovendien anders ingedeelde koplampen te zien. Nu zit het led-dimlicht in het midden van de unit, terwijl het licht op de getoonde auto’s overduidelijk vanuit de bovenste helft de weg beschijnt. Ook de dubbele ‘streep’ door de unit, duidelijk te zien op de hoofdfoto, lijkt nieuw.

Jeep Renegade 4Xe

Jeep Renegade (huidig model)

In hoeverre een nogmaals gefacelifte Renegade relevant is voor Europeanen, is helaas nog niet duidelijk. Deze aangepaste Renegade ziet als alles meezit in het eerste kwartaal van 2022 in Brazilië het levenslicht.

PRIVATE LEASE Jeep Renegade

DirectLease
Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 579
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.