Europese Jeep Renegade loopt achter

Geen digitale klokken in Europa

Jeep Renegade Brazilië
Jeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade BraziliëJeep Renegade Brazilië

De Europese Jeep Renegade komt niet helemaal overeen met het type dat in Zuid-Amerika op het leveringsprogramma staat. Jeep gaf de in Brazilië gebouwde Renegade onlangs een facelift en daar hoort ook een aangescherpt interieur bij. Vandaag kunnen we je de werkplek van de herziene Renegade laten zien.

De Europese Jeep Renegade loopt zowel voor als achter op zijn Zuid-Amerikaanse equivalent. Waar Jeep de Renegade in Europa spoedig alleen nog als plug-in hybride 4xe en als stekkerloze hybride e-Hybrid levert, moet de in Brazilië gebouwde Renegade het in Zuid-Amerika zonder geëlektrificeerde aandrijflijnen doen. Toch heeft die Zuid-Amerikaanse Renegade ook een streepje voor op de hier geleverde variant. Zo voerde Jeep onlangs een facelift door op de 'LATAM'-versie van de Renegade, wat resulteerde in een aangescherpt front en nieuwe achterlichtunits. Wat blijkt? Ook de werkplek van de Zuid-Amerikaanse Renegade krijgt een opfrisbeurt.

Jeep Renegade Europa

Interieur Jeep Renegade e-Hybrid Upland (Europa)

Ongetwijfeld sla je niet steil achterover bij het zien van de nieuwigheden in het interieur van de Renegade zoals die hier ver vandaan wordt verkocht. Toch zijn de noviteiten opvallend. Zo schroeft Jeep een nieuw en moderner ogend stuurwiel in de Renegade, dat we onder meer kennen van de Compass en van grote jongens als de Grand Cherokee en Wagoneer. Maar er is meer. In Zuid-Amerika zijn de Renegades van de hogere uitrustingsniveaus namelijk uitgerust met een volledig digitaal instrumentarium. In Europa is een dergelijke virtuele klokkenwinkel niet in de Renegade te krijgen. De hard- en software bestaat hier echter wel, aangezien Jeep wel de Compass met een dergelijk scherm levert.

Jeep Renegade Brazilië

Interieur Jeep Renegade Trailhawk (LATAM)

Het nieuwtje van de week? Welnee, maar voor wie het interessant vindt om te zien hoe modellen van markt tot markt kunnen verschillen wellicht een geinig feitje. Het is overigens goed denkbaar dat Jeep bij een volgende modeljaarupdate het nieuwe stuurwiel en de digitale klokken ook in de Europese Renegade monteert.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum