Jeep Renegade 1.0T Limited (2018)

Uitvoering | Renegade 1.0T Limited |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Lustwelwat
Na twee fantastisch fijne Yeti's overgestapt op Jeep Renegade Limited.
De Skoda sufferds hadden besloten de Yeti niet meer te bouwen en de Renegade kwam qua vorm en inhoud het dichtst daarbij. (eigenwijs, beetje stoer en compact).
Km. stand bij aanschaf in okt.'20 was 24.841 Nu, in 02. 22
is dat 33. , dus rijd ik lang niet zoveel meer als in mijn werkzame leven. Mijn ervaringen met de jeep : De ontwerpers kunnen nog veel leren van de Skoda-jongens m.b.t. bruikbaarheid van de auto., b.v. bergvakken in deuren en onder stoelen, verplaatsbaarheid van achterstoelen, uitneembaarheid van de achterstoelen etc.
En ook technisch. De Yeti dronk gemiddeld 1:14, de teller van de Jeep geeft 9.8 aan als gemiddelde. De dealer zegt dat dat normaal is voor deze auto, maar ik vind het een zuipertje. Terwijl ik nu geen 130 meer trek, maar als regel 100 op het klokje zet. Omdat ik zoals gezegd niet veel meer rijd doet dat geen pijn in de portemonaie, maar ik vind het miljeu ook wel wat.
Ik houd van de ietwat eigenwijze, bonkige vorm van de Renegade, (past wel bij de baas), en dus wacht ik de komst van de hybride Renegade maar af.
Maar dat schijnt een automaat te zijn, terwijl een schakelbak me juist het plezier in het autorijden verschaft. Verder is het onderhoud qua kosten heel normaal en rijdt de Jeep geweldig. Er zitten 19"wielen onder, maar ik denk dat 17" straks mijn voorkeur heeft i.v.m. het doorgeven van oneffenheden op de weg. Verder zit de koets vol met electronische nieuwigheden en dat was eerst even wennen, maar wel handig. Ben benieuwd naar het verbruik van de vergelijkbare hybride en dat zal hem dan wel worden, want waar vind ik anders nog zo'n koets met karakter ?
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties3