Hyundai Tucson-front sijpelt door naar kleine cross-over

Bijpunten maar!

Hyundai Creta facelift

Er is bijna geen enkele actuele Hyundai meer te vinden zonder expressief smoelwerk. Het Tucson-front blijkt Hyundai wel te bevallen, het eigenwijze ontwerp van de voorkant van die SUV sijpelt namelijk door naar een veel kleinere cross-over.

Wie de showroom van Hyundai binnenwandelt loopt tegen een uitgebreide reeks modellen aan. Vooral de cross-overs en SUV's van het merk hebben met hun over meerdere lagen uitgesmeerde verlichting een opvallend uitgesproken design. Van de Bayon tot de Kona en van de Tucson tot de Santa Fe. Het front van de Tucson is met zijn in de grille verstopte verlichting misschien wel de opvallendste van het stel. Wat blijkt? Ook een van Hyundai's kleinste cross-overs krijgt een dergelijk ontwerp.

Hyundai ix25 (Creta)

Hyundai ix25/Creta (huidig model)

We hebben het dan niet over de Bayon of de onlangs in Zuid-Korea gepresenteerde kleine Casper, maar over de Creta. De in China ix25 geheten Creta is sinds 2019 op de internationale markt en krijgt in ieder geval in Azië binnenkort een facelift. Het huidige model heeft een front dat enigszins doet denken aan dat van de grote broer van de Santa Fe: de Pallisade. Voor de gefacelifte variant waarvan de Indonesische afdeling de eerste designschetsen vrijgeeft, kiest Hyundai opvallend genoeg voor het front van de Tucson.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

Naast het front belooft de facelift van de Creta weinig nieuws te brengen. De Creta komt niet naar Nederland, aangezien Hyundai hier de specifiek voor de Europese markt ontwikkelde Bayon in het gamma heeft. Overigens is de Creta niet de eerste hoogpotige die het Tucson-front krijgt aangemeten. De Santa Cruz, een compacte pick-up die Hyundai voor de Amerikaanse markt heeft ontwikkeld, heeft namelijk al een vergelijkbare voorzijde.

PRIVATE LEASE Hyundai Tucson

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.