Hyundai schetst nieuwe compacte cross-over

Welkom Bayon

Hyundai Bayon teaser

Bayon. Dat is de naam van een nagelnieuwe compacte cross-over van Hyundai. De modelnaam was al eerder vrijgegeven, maar beeldmateriaal nog niet. Tot vandaag!

Cross-overs en SUV's, je kunt er als autofabrikant niet genoeg van op de menukaart hebben staan. Hyundai breidt zijn cross-overaanbod zeer binnenkort uit met een geheel nieuw model: de Bayon. Het wordt de vijfde en direct kleinste cross-over van Hyundai, de compacte hoogpotige wordt dus nog onder de Kona gepositioneerd. Hyundai geeft met enkele designschetsen nu een eerste fatsoenlijke impressie.

Hyundai Bayon teaser

Hyundai Bayon

Wie de Kona en de nieuwe i20, Tucson en Santa Fe op zijn netvlies heeft staan, weet dat Hyundai op designvlak een meer uitgesproken pad bewandelt dan enkele jaren geleden. Ook de Bayon belooft een eigenwijs model te worden. We zien een auto die een net als de overige cross-overs en SUV's van Hyundai een excentrieke snuit krijgt met dunne led-dagrijverlichting. De daadwerkelijke koplampen bevinden zich een verdieping lager in het front. De verlichting is achterop zo mogelijk nog interessanter. Hyundai geeft de Bayon ogenschijnlijk een uiterst hoekig achterste waarbij de verticaal georiënteerde en bijna boemerangachtige lampen via een dunne ledstrip met elkaar zijn verbonden.

De Bayon is een speciaal voor de Europese markt ontworpen cross-over met een naam die dat moet benadrukken. Hij is dan ook vernoemd naar een in het zuidwesten van Frankrijk gelegen stad: Bayonne. Het is niet geheel ondenkbaar dat Hyundai een voor de Europese markt zowel optisch als technisch aangepaste versie van de in de Verenigde Staten geleverde Venue naar ons werelddeel haalt. Die Venue is met zijn lengte van 4 meter zo'n 20 centimeter kleiner dan de Kona. Een andere compacte cross-over die Hyundai buiten de Nederlandse grenzen verkoopt, is de ook wel Creta geheten ix25. Dat model is met zijn 4,3 meter lengte een minder voor de hand liggende kandidaat.

PRIVATE LEASE Hyundai Bayon

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum