Hyundai Pony EV Heritage is nóg meer retro

Hyundai Pony EV Heritage
Hyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV HeritageHyundai Pony EV Heritage

De elektrische Hyundai Ioniq 5 is overduidelijk overgoten met een retro-sausje dat moet verwijzen naar de eerste Hyundai Pony. Alsof het merk wil zeggen die verwijzing best wat duidelijker kan, komt het nu met de Pony EV Heritage.

Hyundai is inmiddels zo lang onder ons dat het merk durft terug te grijpen op zijn eigen verleden. Dat deed het eerder al met de Hyundai 45 Concept, die met zijn vorm én naam teruggreep op de 45 jaar eerder gelanceerde Pony Coupé Concept. De productieversie van die auto heet Ioniq 5, maar verwijst met zijn design en introductieversie ‘Project 45’ eveneens nadrukkelijk terug naar dat prille begin.

Met de Hyundai Pony EV Heritage doet Hyundai er echter nog een schepje bovenop. De EV Heritage verwijst niet naar de eerste Pony, maar ís zo’n Pony. Hyundai's eerste eigen model is voor de gelegenheid echter wel stevig gemoderniseerd. De auto is voorzien van een niet nader omschreven elektrische aandrijflijn en beschikt over relatief grote wielen, modern ogende bumpers in carrosseriekleur en ledverlichting rondom. De achterlichten zijn zelfs overduidelijk familie van die van de Ioniq 5 en hebben dezelfde opbouw uit losse, vierkante elementen.

Hyundai Pony EV Heritage

Het origineel: de eerste Hyundai Pony

Het interieur is helemaal bijzonder. De strakke opzet komt nog enigszins overeen met die in de veelgeroemde Pony Coupe Concept uit 1974, maar verder oogt het geheel vooral modern. Het instrumentarium lijkt te bestaan uit warm oplichtende gloeilampen en de stoelen zouden niet misstaan in een ‘restomod’ op Mustang- of Porsche-basis. Tussen de stoelen bevindt zich een modern ogende console met daarin een grote bekerhouder. De ronde elementen op de deurpanelen worden niet nader toegelicht, maar lijken een moderne interpretatie van het fenomeen ‘raamslinger’.

Hyundai Pony coupe concept 1974

Hyundai Pony Coupe Concept (1974)

Uiteraard is de Hyundai Pony EV Heritage niet meer dan een vingeroefening van de designafdeling, dus verwacht niet dat je ‘m binnenkort daadwerkelijk kunt bestellen.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.