Golf GTI opgevoerd tot 350 pk

Volkswagen Golf GTI B&B
De Duitse Audi en Volkswagen-tuner B&B heeft zich toegelegd op de Volkswagen Gof GTI. Klanten kunnen kiezen uit 5 verschillende vermogenstoenames.

De Duitse Audi en Volkswagen-tuner B&B heeft zich toegelegd op de Volkswagen Gof GTI. Klanten kunnen kiezen uit 5 verschillende vermogenstoenames.

Wie het beschaafd aanpakt, kiest voor de eerste fase. Daarmee wordt de 2,0-liter turbomotor getuned tot 230 pk. Standaard heeftde nieuwe Golf GTI 200 pk. Een stapje hoger op de ladder staat het vermogen van 250 pk. Vervolgens biedt B&B een vermogen aan van 286 en 300 pk. Het absolute klapstuk is de tuning tot 350 pk. Daar zijn echter wel drastische maatregelen voor nodig.
Wie een Golf GTI met 350 pk wil - en dat wilt u - krijgt in plaats van de 2,0-liter een 2,2-liter motor in zijn auto. Onder meer de krukas en de cilinderkop zijn daarbij aangepast om aan het vermogensgeweld te kunnen voldoen. Om het hoge vermogen te bereiken zijn de turbolader en de tussenkoeler aangepast. Tot slot is ook het uitlaatsysteem en de katalysator aangepast. Aan de behandeling om de GTI van 200 naar 350 pk te krijgen hangt een prijskaartje van 17.950 euro. Wie kiest voor 30 extra pk's is 998 euro kwijt.

B&B kan ook 18 of 19 inch wielen leveren voor de Golf voor prijzen vanaf 2.898 euro. Ook zijn extra krachtige remmen, verkorte schakelwegen en een uitgebreide spoilerset mogelijk.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics