Global NCAP wil af van nul-sterren auto's

Nul sterren behoren in 2020 tot verleden

Global NCAP India
De internationale afdeling van NCAP - Global NCAP - wil in 2020 geen enkele auto meer zien die een erbarmelijke score van 0 sterren 'behaalt' tijdens zijn veiligheidsproeven.

De secretaris-generaal van Global NCAP - David Ward - zegt tegenover het Britse Autocar dat de organisatie in 2020 geen enkele auto meer wil zien die zonder ook maar één ster op zijn scorekaart wordt afgevoerd. Volgens Ward voldoet 20 procent van alle wereldwijd verkochte auto's niet aan de minimum veiligheidsnormen die de Verenigde Naties aan auto's stellen.

Volgens Ward zijn de argumenten die autobouwers aandragen om auto's niet veiliger te maken, waardeloos. Volgens de topman zou aan bepaalde eisen met "een simpele veiligheidskooi en één airbag" al kunnen worden voldaan. Het argument van fabrikanten dat ze goedkope auto's willen kunnen blijven aanbieden, is volgens Ward onzin. "Autokopers verdienen een bepaalde mate van veiligheid. Een investering van zo'n 50 dollar (45 euro) voorziet een auto al van een airbag. Argumenten om hier niet voor te kiezen, zijn absurd."

Ward doelt met zijn reacties op bepaalde modellen in Zuid-Amerika en India die geen enkele ster binnen weten te halen.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.