Gereden: Mercedes-Benz GLK facelift

Mercedes GLK
Nieuwe ronden, nieuwe kansen voor de Mercedes GLK. Met z'n nieuwe front en verbeterde interieur moet hij het de X3 en Q5 extra moeilijk maken. Wij reisden af naar de Alpen om uit te vinden of de GLK ook qua rijeigenschappen goed met de concurrentie mee kan.

Mercedes' compacte SUV, de GLK, heeft een facelift gekregen. De opfrisbeurt is aan de buitenzijde bescheiden gehouden; de GLK is nog altijd duidelijk als zodanig herkenbaar. De jongste editie verschilt van de eerste generatie door z'n nieuwe bumpers, koplampen met led-dagrijverlichting en anders geboetseerde grille. Aan de achterzijde heeft de GLK voortaan achterlichten die eveneens gebruikmaken van led-technologie. Binnenin zijn nieuwe kleuren en materialen toegepast, die moeten zorgen voor een betere kwaliteitsindruk. Verder zijn er aardig wat zaken uit de huidige E-Klasse in de nieuwe GLK gebruikt.

Motoren

Op motorisch gebied verandert er niets. De keuze reikt van een 143 pk diesel tot een V6 benzinemotor van 306 pk. Alle versies van de GLK hebben een start-stopsysteem en een brandstofbesparende elektrische stuurbekrachtiging. De GLK 220 CDI zal zeker tot de gewildere versie behoren. Tijdens een kennismakingsrit valt de hoge mate van comfort van deze GLK op. De viercilinder diesel laat zich maar nauwelijks horen; noch tijdens accelereren, noch op kruissnelheid. De 170 pk sterke zelfontbrander maakt allerminst een strepentrekker van de Mercedes, maar met een koppel van 400 Nm weet-ie zeker weg met de GLK. Het onderstel is ook afgesteld op comfort. Soms voelt de Benz zelfs een beetje week aan. Dankzij z'n relatief hoge koets wil-ie best overhangen in de bocht. Maar goed, hij is dan ook niet gemaakt om zo snel mogelijk een curve te ronden. De besturing helpt daartoe niet mee. Die voelt vlezig genoeg aan, maar communiceert maar beperkt met de bestuurder over wat er onder de wielen gebeurt. Bovendien lijkt de stuurbekrachtiging bij snelle links-rechts-stuurbewegingen eerder tegen- dan mee te werken. In z'n nieuwe outfit moet de GLK de vlag van Mercedes-Benz hooghouden in een segment waarin de BMW X3 en de Audi Q5 de scepter zwaaien. En dat wordt nog lastig voor de SUV uit Stuttgart; z'n marktaandeel is op dit moment vrij bescheiden. Maar dit jaar zijn er een kleine 140 GLK's verkocht, dus hij verlaat wel degelijk gestaag de showroom. En da's een opsteker voor Mercedes.

De volledige rij-impressie met de Mercedes GLK is te lezen in AutoWeek 23, die vanaf woensdag 6 juni in de winkels ligt.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.