Genesis laat GV70 zien

Mikken op BMW X3 en Mercedes-Benz GLC

Genesis GV70
Genesis GV70Genesis GV70Genesis GV70Genesis GV70Genesis GV70Genesis GV70

Genesis heeft grote plannen om zijn portfolio uit te breiden. Het merk voegt zeer binnenkort een nieuwe SUV aan zijn leveringsgamma toe, die het moet opnemen tegen de Mercedes-Benz GLC en BMW X3.

Het luxemerk van Hyundai is met een stevige vernieuwingsronde bezig. In een relatief kort tijdsbestek voegde het merk een gefacelifte G90, de compleet nieuwe G80, de eveneens verse GV80 én de gefacelifte G70 aan zijn Amerikaanse en Koreaanse leveringsgamma toe. De G70 krijgt op termijn zelfs een shooting brake-variant, maar daarbij blijft het niet. De GV80, een SUV die je moet beschouwen als een directe tegenspeler van de BMW X5, krijgt in de vorm van de GV70 een kleinere SUV-broer. Van die auto laat Genesis nu de eerste afbeeldingen zien.

De GV70 is beplakt met een spannend stickervelletje met een lekker psychedelisch printje, een patroon dat Genesis de flitsende naam G-Matrix heeft gegeven. De gigantische schildvormige grille en de uit horizontale lijnen opgebouwde led-verlichting aan zowel voor als achterzijde zijn in ieder geval al zichtbaar. Met deze stijlelementen loopt -ie in de pas met andere Genesis-modellen. De GV70 moet het  opnemen tegen onder meer de Q5 van Audi en de GLC en X3 van respectievelijk Mercedes-Benz en BMW. We mikken erop dat de GV70 een groot deel van zijn techniek deelt met de G70, de reeds genoemde kleinste sedan van Genesis. De auto is in beginsel een achterwielaandrijver, al komen er ook versies met vierwielaandrijving.

Genesis bereidt zich momenteel voor op een grootscheepse marktintroductie in Europa.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.