Gemiddelde prijs occasion op nieuwe recordhoogte

Richting de €25.000

Alfa Romeo Mito Audi A1 occasion

Wie dacht dat de prijsstijging van tweedehands auto's over zijn piek was, heeft het mis. Niet eerder was een gebruikte auto namelijk zo duur als in november dit jaar. Dat meldt Autoscout24.nl op basis van een analyse van de prijzen van op zijn website aangeboden occasions.

De gemiddelde prijs van een occasion op Autoscout24.nl lag in oktober op €24.428. Dat was een absoluut record, maar daar gingen we in november nog even overheen. Afgelopen maand kostte een op Autoscout24.nl aangeboden gebruikte auto gemiddeld €24.772. Dat is 1,4 procent meer dan in oktober en bijna 12 procent meer dan in januari 2022.

Het verkoopplatform spreekt de verontrustende voorspelling uit dat de gemiddelde occasionprijs - als de huidige stijgende lijn zich doorzet - eind dit jaar op €25.000 uitkomt. ING voorspelde onlangs dat de occasionprijzen straks niet meer zo sterk zullen toenemen, al is dat eerder goed nieuws voor 2023. De afgelopen maanden namen vooral de prijzen van relatief compacte, zuinige auto's sterk toe.

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.