Gefacelifte Ford Kuga zonder plakkers

Bescheidener uitgevoerd

Spyshots Ford Kuga

Ford lijkt maar weinig zijn best te doen om het uiterlijk van de gefacelifte Kuga onder de pet te houden. We kunnen je de gefacelifte Ford Kuga nu voor de tweede keer zonder camouflagestickers laten zien. Ditmaal gaat het om een minder sportief uitgedoste versie: de Active.

Eerder dit jaar dook in de Verenigde Staten een ongecamoufleerde herziene Escape op, die je in Europa kent als de Ford Kuga. Het betrof toen zeer waarschijnlijk een 'Kuga' ST-Line. Die komt met zijn in carrosseriekleur uitgevoerde bumpers en wielkastranden en fors lichtmetaal relatief sportief voor de dag. Ditmaal hebben we een Active voor je te pakken.

Spyshots Ford Kuga/Escape

Ford Kuga (Escape) ST-Line (spyshots)

Ook nu gaat het weer om het Amerikaanse broertje van de Kuga, al gaat de voor de Europese markt bestemde SUV nauwelijks daarvan afwijken. Ook nu zien we een Ford Escape met een geheel nieuw front. De SUV wisselt zijn hoog boven de grille geplaatste bolle koplampen om voor gemener kijkende exemplaren. De gesnapte Ford is beduidend minder rijk uitgerust dan de eerder gesnapte ST-Line. Zo zit er tussen de koplampen van deze Escape Active geen ledstrip, maar een reguliere chroomstrip. Ook moet de Active het doen zonder mistlampen of chroomkleurige versiering in de bumpers. Daarbij heeft de auto op de foto's eenvoudigere koplampen, bescheidener lichtmetaal en een diverse zwarte kunststof elementen. We komen de zwarte delen tegen in de bumpers, rond de wielkasten en op de flanken. Ook achterop deze Escape Active ontbreekt de handgreep die voorheen in het midden van de achterklep zat. De wijzigingen aan de achterzijde zijn verder veel minder ingrijpend dan aan de voorzijde.

Uiteraard neemt Ford het interieur van de Kuga eveneens onder handen, maar in welke mate is nog onduidelijk. Op motorisch vlak verwachten we in ieder geval de terugkeer van de plug-in hybride aandrijflijn en het is niet ondenkbaar de 155 pk sterke mild hybride 1.0 in de Kuga verschijnt. We verwachten dat Ford nog dit jaar het doek van de vernieuwde Kuga trekt.

Ford Kuga (eerste generatie)

Ford Kuga

Sinds de Nederlandse marktintroductie van de eerste generatie Kuga in 2008 heeft Ford er verspreid over drie generaties ruim 15.000 exemplaren in ons land verkocht. In 2021 had de Kuga zijn topjaar, toen verlieten 2.850 stuks de showroom. Van de eerste generatie Kuga leverde Ford ook een variant met 2,5-liter vijfcilinder. De tweede Kuga verscheen in 2012 en werd in 2019 opgevolgd door het huidige model. De actuele Kuga is de eerste die ook verkrijgbaar is met een plug-in hybride aandrijflijn.

PRIVATE LEASE Ford Kuga

Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 631
 
Alphabet
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 669
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.