Facelift voor Xpeng G3

Volledig nieuw gezicht

Xpeng G3i

Het Chinese merk Xpeng heeft grote plannen voor de Europese automarkt. Het merk verkoopt in Noorwegen al de elektrische G3. AutoWeek kan je een eerste foto's van de gefacelifte G3 laten zien.

Het Chinese Xpeng meldde vorig jaar dat het op termijn zijn tanden zou zetten in de Europese markt. Inmiddels verkoopt het merk in Noorwegen de G3 en breidt het merk de komende jaren zijn modellenaanbod uit met de P5 en de P7. De Xpeng G3 bestaat al sinds 2018 in thuisland China, waar de auto door Haima Automobile wordt gebouwd. De Chinese autobouwer geeft nu de eerste afbeeldingen vrij van de G3i, oftewel de gefacelifte G3.

Xpeng G3

Xpeng G3

Hoewel Xpeng tijdens het bijpunten van de G3 slechts een klein aantal delen heeft aangepast, heeft de herziene elektrische cross-over een ander gezicht gekregen. De G3i krijgt namelijk nieuwe verlichting. De conventionele koplampunits maken plaats voor lager in de bumper geplaatste exemplaren. De plek waar de koplampen voorheen zaten, wordt opgevuld door platte, led-dagrijpitten die uiterlijk met elkaar zijn verbonden. De G3i krijgt verder in de portieren verzonken handgrepen, al is het nog maar de vraag of ze straks op elke uitvoering standaard zijn. Wat design betreft sluit de G3i beter aan bij de P5 en P7.

In China is de G3 tot dusver verkrijgbaar met 50,5 kWh accu en 65,5 kWh accupakketten. Daarmee komt hij respectievelijk 400 en 520 kilometer (NEDC) ver op een lading. Of de Xpeng G3i ook op technisch vlak is bijgepunt, is nog niet bekend.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.