Elektrische Mercedes-Benz eVito krijgt langere adem

Grotere accu en sneller laden

Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz heeft de aandrijflijn van de eVito tegen het licht gehouden. De elektrische bestelwagen krijgt onder meer een nieuw accupakket met een flink grotere capaciteit dan tot op heden het geval was.

De Mercedes-Benz eVito is de elektrische variant van de Vito, de bedrijfswagenuitvoering van de V-klasse. Mercedes-Benz verkoopt van de V-klasse een elektrische personenautoversie die luistert naar de naam EQV en heeft ook van de Vito een op personenvervoer gerichte elektrisch aangedreven variant die luistert naar de naam eVito Tourer. De eVito Tourer heeft inmiddels een accupakket met een capaciteit van 90 kWh en nu verbetert Mercedes-Benz ook de elektrische longinhoud van de bestelwagenwagenvariant, de eVito.

De Mercedes-Benz eVito moest het tot op heden doen met een 41,4 kWh accu waarmee de bedrijfswagen - afhankelijk van de gekozen versie - 149 tot 160 kilometer ver mee kwam. De heziene eVito krijgt een groter accupakket met een netto capaciteit van 60 kWh. Daar levert de Mercedes-Benz eVito een actieradius van maximaal 280 kilometer op. Ook de elektromotor is aangescherpt. De elektromotoren in de eVito leveren nu een piekvermogen van 116 pk en 360 Nm in plaats van 114 pk en 300 Nm.

Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz Vito

De laadpoort van de eVito in bestelwagentrim bevindt zich niet meer in de flank van de bus, maar is voortaan links in de voorbumper gehuisvest. De eVito kan aan een DC-lader met een maximaal laadvermogen van 80 kW volgejaagd worden met stroom. Dat betekent dat de accu in zo'n 35 minuten van 10 procent tot 80 procent is op te laden. Voorheen kon de eVito alleen overweg met een AC-lader (maximaal 11 kW).

Mercedes-Benz levert de elektrische eVito Gesloten Bestel als 5,14 en als 5,37 lange variant. Het laadvolume van de eerste bedraagt 6 kubieke meter, de langere variant slokt 6,6 kubieke meter op. Het maximaal laadvermogen van de 'korte' eVito bedraagt 890 kilo, met de extra lange versie moet je genoegen nemen met 860 kilo. De vanafprijs van de gewijzigde Mercedes-Benz eVito is vastgesteld op €45.725 (exclusief btw en bpm). De herziene eVito is per direct te bestellen, de eerste exemplaren worden medio maart 2022 geleverd.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.