Ex-Mercedes-medewerker sloopt tientallen nieuwe busjes

Wraakactie

Mercedes-Benz V-klasse

Een ontslagen medewerker van de Mercedes-Benz-fabriek in het Spaanse Vitoria heeft 2020 afgesloten door een reeks splinternieuwe Mercedes-busjes te slopen. Het gaat om een wraakactie tegen zijn voormalig werkgever.

In de Noord-Spaanse fabriek bouwt Mercedes-Benz de V-klasse en de Vito. Dat doet het met ruim 5.000 werknemers, waarvan er tenminste eentje vlak voor het einde van het jaar te horen kreeg dat het voor hem ophield. De 38-jarige man was daar naar verluidt zo verbolgen over, dat hij besloot vlak voor de jaarwisseling over te gaan tot een wraakactie. Hij bemachtigde een shovel, reed ermee naar de fabriek en richtte daar een ware ravage aan. De Spanjaard schepte en ramde volgens Perodismo del Motor ruim 50 splinternieuwe V-klasses en Vito's die klaar stonden om te worden afgeleverd. Andere bronnen spreken over maar liefst 70 auto's. Hierna probeerde hij zich naar verluidt nog een weg te banen naar de productielijn in de fabriek om die onklaar te maken, maar de man kon op tijd worden gestopt en gearresteerd. De totale schade wordt geschat op ruim € 5 miljoen.

Daimler maakte vlak voor het einde van het jaar bekend dat er in de fabriek, die al sinds 1954 operationeel is, banen gaan verdwijnen. In eerste instantie gaat het om 500 uitzendkrachten die niet meer terug hoeven te komen. In het voorjaar volgt mogelijk ook ontslag voor vast personeel. Waarschijnlijk gaat het in dit geval dus om één van de uitzendkrachten. Het schrappen van de banen leidde tot veel onrust onder het personeel, maar één iemand kon de kalmte dus overduidelijk niet meer bewaren. Foto's van de aangerichte schade vind je hier.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.