Elektrische Mercedes-Benz EQE klaar voor IAA

EQS in een maatje kleiner

Mercedes-Benz EQE

De IAA van München is het podium waarop Mercedes-Benz straks onder meer de EQE presenteert. Vandaag kunnen we je het eerste officiële beeldmateriaal van die auto laten zien.

Het EQ-label van Mercedes-Benz groeit gestaag. Mercedes' elektrische label bestaat al uit de EQA, EQB, EQC, EQS en EQV en daar komen in de komende jaren in diverse segmenten nog talloze elektrische nieuwkomers bij. De GLS krijgt een elektrisch equivalent in de vorm van de EQS SUV en ook voegt het merk op relatief korte termijn de EQE en EQE SUV aan zijn line-up van elektrische auto's toe. De EQE en EQE SUV worden de elektrisch aangedreven alternatieven voor respectievelijk de E-klasse en de GLE. De EQE beleeft zijn publieksdebuut in september tijdens de IAA van München en vandaag kunnen we je die auto voor het eerst laten zien.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz EQE

Wie Mercedes' elektrische topmodel nog vers op het netvlies heeft staan zal niet van zijn stoel vallen van verbazing bij het zien van deze twee teaserplaten van de EQE. De concurrent van de op termijn door BMW te introduceren i5 en de door Audi op de markt te brengen A6 e-tron volgt namelijk braaf het design dat Mercedes-Benz op zijn grootste elektrische liftback introduceerde. Niet alleen vertoont de EQE designtechnische overeenkomsten met de EQS, ook het interieur van de EQE volgt het ontwerp van het EQS-binnenste tot op de kleinste penseelstreek.

Meer overeenkomsten vinden we op technisch vlak, want net als de EQS komt de EQE op een variant van het puur voor elektrische modellen van Mercedes-Benz bestemde EVA-platform te staan. Reken op een elektrische liftback die met achter- en voorwielaandrijving leverbaar wordt en vermogens tot zo'n 700 à 800 pk. De EQS is al gepresenteerd als 333 pk krachtige 450+ met achterwielaandrijving en als 524 pk sterke 580 4Matic. Daarboven komt nog een 763 pk sterke variant van Mercedes-AMG die ook tijdens de IAA wordt gelanceerd. Ook de EQE krijgt op termijn een dergelijke buitenissige AMG-versie.

Hier lees je wat Mercedes-Benz nog meer meebrengt naar de IAA die dit jaar voor het eerst niet in Frankfurt maar in München plaatsvindt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum