Dik 1.000 pk sterke opvolger Lamborghini Aventador komt snel

Nog een kleine week geduld

Lamborghini V12

Lamborghini geeft stapsgewijs meer informatie vrij over de auto die de Aventador gaat opvolgen. Lang hoeft de opwarmmachine echter niet te draaien. De ruim 1.000 pk sterke opvolger van de Lamborghini Aventador komt namelijk nog deze maand.

De Lamborghini die de illustere Aventador gaat opvolgen wordt al op 29 maart aan de wereld getoond. Dat laat Lamborghini middels een post op Twitter weten. Daarmee debuteert die nieuwe supercar al vrij snel nadat Lamborghini begin deze maand de eerste informatie over het model vrijgaf.

De opvolger van de Lamborghini Aventador gaat vooralsnog enkel als LB744 door het leven, maar krijgt natuurlijk ook een échte modelnaam. Hoe die luidt, weten we nog niet. Wél is al bekend hoe heftig de aandrijflijn van het model wordt. De nieuwe super-Lambo wordt een plug-in hybride, maar wel een met een V12. En niet zomaar een. De Lamborghini 'LB744' krijgt namelijk een splinternieuwe twaalfcilinder die met 825 pk en 725 Nm de krachtigste V12 van het merk ooit is. Die machtige machine werkt samen met drie elektromotoren die het systeemvermogen op 1.015 pk brengen. Benieuwd naar hoe de Aventador-opvolger er uit komt te zien? Dan kunnen we je helpen. Begin dit jaar doken we namelijk al de patenttekeningen van die nieuwe supercar op.

Meer interessant Lambo-nieuws? Eind 2024 vindt de Huracán opvolging in een plug-in hybride model, in 2028 komt Lamborghini met zijn eerste EV en een jaar later wordt de volgende generatie van de Urus gepresenteerd. Ook dat wordt een volledig elektrisch model.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.