Eerste elektrische Lamborghini in 2028

Geen vervanger, maar bijzondere toevoeging

Lamborghini

Lamborghini verkoopt vanaf 2024 enkel nog geëlektrificeerde modellen, maar dat betekent zeker niet dat vanaf dat jaar elke Lamborghini een EV is. Sterker nog, de eerste elektrische Lamborghini komt pas in 2028.

Onlangs kondigde Lamborghini de komst aan van het laatste nieuwe model van het merk dat een verbrandingsmotor zonder enige vorm van elektrohulp heeft. Dat wordt de productieversie van de Lamborghini Huracán Sterrato Concept, een eigenwijze, hoog-op-de-poten-variant van de Huracán. Vanaf 2024 verkoopt Lamborghini alleen nog geëlektrificeerde modellen en dat betekent dat elke auto die de fabriekspoorten in Sant'Agata Bolognese verlaat een mild-hybride of (plug-in) hybride aandrijflijn heeft. Op de eerste elektrische Lamborghini moeten we langer wachten.

Onze Engelse collega's van AutoExpress melden op basis van een interview met Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann dat de eerste elektrische Lamborghini zich in 2028 aandient. Het wordt een tweedeurs 2+2, dus met een kleine achterbank én met een relatief grote bodemspeling. Een sportief cross-overachtig model dus. De elektrische nieuwkomer is geen opvolger van een bestaand model. De bloedlijn van de Huracán, Aventador en Urus blijven bestaan, aldus de topman. De nieuwe elektrische Lamborghini komt tot stand met hulp van de kennis en kunde van de Volkswagen Group, aldus Winkelmann. Waarschijnlijk betekent dat dat de de elektrische Lamborghini zijn basis deelt met andere EV's van het concern.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.