Daniel Ricciardo van F1-team Renault naar McLaren

Vervangt Carlos Sainz

Daniel Ricciardo

Het vertrek van Sebastian Vettel bij het Formule 1-team van Ferrari heeft de coureursmarkt in de Formule 1 aan het rollen gebracht. McLaren maakt nu namelijk bekend dat Daniel Ricciardo vanaf volgend jaar voor zijn F1-team rijdt. Dat betekent waarschijnlijk ook dat Carlos Sainz van McLaren naar Ferrari overstapt.

Na twee jaar neemt Carlos Sainz afscheid bij McLaren en wordt zijn plekje ingenomen door Daniel Ricciardo. De voormalige teamgenoot van Max Verstappen verlaat op zijn beurt na twee jaar het Formule 1-team van Renault. Vanaf 2021 vormen Ricciardo en de Britse coureur Lando Norris het rijdersduo van McLaren. Voor de 30-jarige Ricciardo is het een extra opmerkelijke overstap, aangezien hij bij zijn spraakmakende overstap van Red Bull Racing naar Renault nog aangaf samen met Renault naar grote hoogten te willen groeien. Dat is tot op heden echter een utopie gebleken. Waarschijnlijk speelt de tegenvallende vorm van Renault dan ook een rol bij de keuze om nu alweer verder te kijken.

Dat de zevenvoudig GP-winnaar het stoeltje van Carlos Sainz overneemt, betekent waarschijnlijk ook dat Sainz degene is die Sebastian Vettel zal vervangen bij Ferrari. Waar Vettel heengaat is nog niet bekend. Ook is het nog niet helder wie Ricciardo opvolgt bij Renault. In de wandelgangen wordt tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso genoemd. Hij werd kampioen met Renault en zinspeelt al sinds zijn vertrek uit de F1 (eind 2018) op een terugkeer.

Update 11:45: Carlos Sainz is bevestigd bij Ferrari.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.