Sebastian Vettel verlaat F1-team Ferrari

Na zes seizoenen is het voorbij

Sebastian Vettel Ferrari

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel verlaat na het huidige (nog te beginnen) Formule 1-seizoen het team van Ferrari. Dat maakt de Scuderia officieel bekend. De Duitse coureur is sinds 2015 aan het team verbonden en jaagt er zijn droom na om ooit kampioen te worden in het rood.

Na zes seizoenen bij Ferrari houdt Sebastian Vettel (32) het voor gezien. De wereldberoemde renstal en de uit Heppenheim afkomstige coureur verlengen hun dit jaar aflopende contract niet. "Dit besluit is door Sebastian en ons genomen en voelt voor beide partijen het beste", verklaart teambaas Mattia Binotto. "Er was geen specifieke aanleiding voor dit besluit, behalve ons gezamenlijke en vriendschappelijke gevoel dat we beter ieder onze eigen weg kunnen gaan om onze eigen doelen te bereiken", aldus de Italiaan. Vettel zelf voegt eraan toe dat geld geen enkele rol speelt, maar dat er simpelweg geen behoefte meer is om samen verder te gaan. Hij hoopt het huidige seizoen (dat nog steeds van start moet gaan) nog wel voor mooie momenten voor Ferrari en haar fans te zorgen. Het is nog niet bekend wie Vettel gaat opvolgen. In de wandelgangen worden Daniel Ricciardo en Carlos Sainz genoemd. Wereldkampioen Lewis Hamilton blijft naar alle waarschijnlijkheid ook na dit jaar aan Mercedes verbonden.

Vettel kwam in 2015 in dienst bij de Scuderia, met reeds vier wereldtitels op zak. Die behaalde hij allemaal bij Red Bull Racing in het V8-tijdperk van de Formule 1. Toen de huidige hybride aandrijflijn haar intrede deed, viel Red Bull qua vorm flink terug en besloot Vettel in de voetsporen van idool Michael Schumacher te treden door naar Ferrari over te stappen. Het ultieme doel was natuurlijk de wereldtitel, maar dat is nog niet gelukt. Wel sleepte Vettel 14 overwinningen voor Ferrari binnen en had hij in 2017 en 2018 lange tijd een serieuze kans op de titel. Of het hem dit jaar alsnog gaat lukken, valt te bezien. Ferrari's vorm in de wintertests wekte weinig vertrouwen. Het Formule 1-seizoen van 2020 gaat waarschijnlijk van start in Oostenrijk, begin juli.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.