Complete prijslijst Jaguar XE bekend

Instappen is flink duurder geworden, maar…

Jaguar XE

Net nadat we de sleutels van onze XE-testauto hebben ingeleverd, rollen alle Nederlandse prijzen naar buiten.

Met een instapprijs van € 57.380 is de gefacelifte Brit een flink klap duurder dan zijn voorganger. Die verliet namelijk al vanaf € 50.970 de showroom. Nu moeten we dit scheve beeld een beetje rechttrekken, want de prijslijst van de bijgepunte XE ziet er geheel anders uit dan voorheen. De handgeschakelde basisdiesel en instap-benzinemotor werden namelijk geschrapt. De lijst met benzinemotoren wordt nu door de 250 pk sterke 2,0-liter met automatische transmissie aangevoerd. Vergelijken we deze in een soortgelijke uitvoering met de variant op de vorige prijslijst, dan is hij nipt duurder geworden. Voorheen kostte de 2.0 250 pk als Pure namelijk € 56.010. Ook de sterke 2,0-liter benzinemotor met 300 pk kent een soortgelijke prijsstijging: € 66.670 versus € 65.570. In het meest luxueuze HSE-jasje kost de XE met deze motor tegenwoordig € 74.870. De basisprijs van de vorige XE was voor die versie met € 70.360 flink goedkoper.

Dieselen gaat tegenwoordig vanaf € 57.580 met de 2.0 viercilinder turbodiesel die 180 pk sterk is. Deze was voorheen met een handgeschakelde zesbak flink goedkoper: € 53.250. Maar vergelijken we de tegenwoordig standaard van automaat voorziene diesel met de vorige variant, dan scheelt het slechts € 70. De vierwielaangedreven diesel is zelfs goedkoper dan voorheen met een basisprijs van € 61.620 (voorheen € 62.280). Jaguar zwaait de sterkste turbodiesel met 240 pk voor de gefacelifte XE uit.

De gefacelifte XE is per direct te bestellen. Afgelopen week maakten wij voor het eerst kennis met de Jag. Die ervaring zie je hieronder!

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum