Jaguar XE en Jaguar XF net even anders

Soft- én hardware

Jaguar XE en Jaguar XF net even anders
Jaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even andersJaguar XE en Jaguar XF net even anders

Jaguar voert wat kleine wijzigingen door aan de resterende sedans en stationwagons in het gamma, de XE en de XF. Er zijn handige connectiviteitsfuncties toegevoegd en kleine uitvoeringsverschillen.

De  Jaguars XE en  XF zijn allebei vrij recent gefacelift, waarbij onder meer kleine uiterlijke wijzigingen en het nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem werden doorgevoerd. Nu is het alweer tijd voor een update, al gaat het nu meer om wat details. Zo wordt het Pivi-systeem binnenkort voorzien van de draadloze versie van Android Auto en Apple CarPlay. Dit gebeurt ook via een over-the-air-update, zodat ook bestaande bestuurders van een recente types XE en XF over deze functie kunnen beschikken.

Bovendien wordt het mogelijk om twee telefoons tegelijk te verbinden met het Pivi-systeem. Andere updates zijn lastiger over de lucht naar de auto te vervoeren en blijven dus voorbehouden aan nieuw te leveren auto’s. Zo beschikt de draadloze telefoonlader in de betreffende modellen over een signaalversterker. Speciaal voor de XF is er een uitgebreider sfeerverlichtingspakket, met 30 in plaats van 10 beschikbare kleuren.

Voor de XE is er ook een heuse uiterlijke wijziging, al is die niet standaard. Het gaat om het R-Dynamic Black-pakket, dat vrijwel alle exterieurdetails van een zwart laklaagje voorziet. Grille, zijruit-omlijsting, buitenspiegelkappen en de logo’s en typeaanduidingen achterop gaan dan geheel in het zwart door het leven, voor de sinistere uitstraling die iedereen tegenwoordig lijkt te ambiëren.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.