Chinese fabrikant Aiways boert goed in Europa

Op naar de U6

Aiways U5

Nederland behoorde tot de eerste Europese landen waar de Chinese fabrikant Aiways zijn elektrische SUV U5 aan de man bracht. Inmiddels is Aiways een jaar actief op Europese bodem. De fabrikant blijkt hier goede zaken te doen.

De Chinese fabrikant Aiways sloeg in november 2020 de orderboeken van de U5 open, een elektrische SUV waar tot en met november dit jaar 438 exemplaren van in Nederland zijn geregistreerd. Aiways verkoopt de U5 behalve in Nederland ook in Duitsland, Frankrijk, België, Denemarken en Italië. Volgend jaar breidt de fabrikant zijn activiteiten uit naar Zwitserland, Spanje en Portugal. In Nederland verkoopt Aiways de U5 alleen online, afhankelijk van de markt gaat Aiways ook samenwerkingen aan met dealers.

Aiways mikt erop dat het nog voor het eind van dit jaar ruim 3.000 auto's in Europa heeft verkocht. Voor een start-up niet verkeerd. Het merk heeft zich als doel gesteld om in 2022 door de grens van 10.000 verkochte auto's te breken. De U5 is vooralsnog het enige model van Aiways, maar zal dat niet lang blijven. Aiways brengt volgend jaar namelijk de U6 op de markt, een elektrisch broertje van de U5 met een sterker aflopende daklijn en een beduidend anders vormgegeven voor- en achterkant.

Hier lees je meer over de Aiways U6. Uiteraard heeft AutoWeek de Aiways U5 uitgebreid aan de tand gevoeld. Zo vergeleken we de elektrische SUV onder meer met de Hyundai Kona Electric en Volkswagen ID3.

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.