Elektrische Aiways U5 voortaan met driefasenlader

Sneller laden, nieuwe uitvoeringsnamen

Aiways U5 2022

Aiways geeft de U5 een upgrade waarmee het een van de grootste nadelen van zijn elektrische SUV wegneemt. De elektrische Aiways U5 heeft namelijk voortaan een 11 kW driefasenlader.

Het Chinese Aiways bracht in 2020 de U5 op de Nederlandse markt, een elektrische SUV met een vanafprijs van net geen 40 mille. De Aiways U5 wist met zijn laadtechniek niet bepaald te overtuigen, de SUV was namelijk ook niet als optie met een driefasenlader te krijgen en dat betekende dat een nachtje laden in lang niet alle gevallen tot een volle accu leidde. Goed nieuws: voortaan heeft de Aiways U5 standaard een 11 kW driefasenlader aan boord.

Het altijd 63 kWh grote accupakket laat zich daarmee in 35 minuten van 20 tot 80 procent van zijn kunnen voljagen met stroom. De 204 pk sterke Aiways U5 wringt daar in de voortaan XCite in plaats van Standaard geheten basisuitvoering een actieradius van 410 kilometer uit. De enige andere uitvoering heette voorheen Premium maar heet voortaan Prime. Ook hier heeft de naamswijziging geen invloed op de actieradius, de Prime komt 400 kilometer ver op een volle accu.

Benieuwd naar hoe je de opgewaardeerde U5 van de vorige versies herkent? Kijk dan goed naar het dak, op de aangescherpte Aiways U5 is de antenne namelijk aan het zicht onttrokken. Ook biedt Aiways een nieuwe grijze lakkleur op de elektrische SUV. Nederlandse prijzen van de vernieuwde Aiways U5 zijn er nog niet. Binnenkort krijgt de U5 overigens een model naast zich: de U6, een SUV met een sterker aflopende daklijn.

PRIVATE LEASE Aiways U5

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum