Aiways focust op autonoom rijden

U6 profiteert

Aiways U6

Aiways haalt binnenkort een tweede elektrische SUV naar Europa, een auto die het bedrijf volstopt met hard- en software die het model op autonoom vlak kundiger moet maken dan de reeds bekende U5.

De Chinese fabrikant Aiways heeft in Nederland momenteel één model op de menukaart staan: de U5. Daar blijft het niet bij, Aiways haalt namelijk begin volgend jaar de U6 naar Europa. De Aiways U6 is een elektrische Coupé-SUV die om meer redenen interessant is dan zijn elektrische aandrijflijn, verwachte prijsstelling of voorkomen. Aiways propt de auto namelijk vol met een nieuwe generatie van zijn soft- en hardware die autonoom rijden mogelijk maken.

Aiways gaat namelijk een samenwerking aan met Hesai Technology, een bedrijf dat onder meer Lidar-systemen ontwikkeld. Mede dankzij het in Sjanghai gevestigde bedrijf kan Aiways de autonome vaardigheden van de U6 verbeteren. Zo komt de auto beschikbaar met wat Aiways het AI-DRV-systeem noemt, een doorontwikkeling van de systemen die Aiways in de U5 monteert. Zo krijgt de auto onder meer High Speed-Navigation Assistance en Narrow-road Assist Function. Dat laatste systeem kan de U6 op lage snelheid door nauwe straatjes loodsen.De samenwerking tussen Aiways en Hesai Technology moet uiteindelijk natuurlijk leiden tot nieuwe autonome rijsystemen.

De Aiways U6 is de productieversie van de U6 Ion Concept en is een elektrische coupé-SUV. Aiways geeft de auto onder meer een van de U5 afwijkend front. De U6 zou aanvankelijk nog dit jaar in Nederland op de markt komen, maar de marktintroductie staat nu voor volgend jaar gepland.

PRIVATE LEASE Aiways

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.