Elektrische Aiways U5 nu ook geschikt als trekauto

Lekker trekken

Aiways U5

Aiways haalt binnenkort een tweede elektrische SUV naar Europa, maar vergeet ook de U5 niet. Met die elektrische SUV kun je voortaan ook een aanhanger trekken.

De elektrische Aiways U5 krijgt in de vorm van de U6 binnenkort een elektrische coupé-SUV naast zich, maar dat betekent niet dat Aiways de U5 voortaan links laat liggen. De elektrische SUV is straks namelijk ook met een afneembare trekhaak te krijgen. Dat klinkt als klein nieuws, maar voor wie op jacht is naar een EV die een aanhanger mag trekken, biedt Aiways uitkomst.

De Aiways U5 noteert met zijn tegen meerprijs verkrijgbare afneembare trekhaak een maximaal ongeremd trekgewicht van 750 kilo (1.500 kilo geremd) achter zijn naam. Onder de kap van de Aiways U5 ligt altijd een 204 pk en 310 Nm sterke elektromotor die het vermogen naar de voorwielen stuurt. In de bodem zit een 63 kWh accu waarmee de U5 maximaal 410 kilometer kan afleggen.

De afneembare trekhaak is vanaf december te bestellen en kan ook op reeds geleverde exemplaren worden bevestigd.

UPDATE: Ten onrechte stond het maximum trekgewicht voorheen als 750 kilo geremd vermeld. Dit had natuurlijk ongeremd moeten zijn en staat nu correct in het artikel.

PRIVATE LEASE Aiways U5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.