Brabus 'doet' Mercedes S-klasse

Mercedes-Benz S-klasse Brabus
De huistuner van Mercedes-Benz komt op de proppen met hun visie op de nieuwe S-klasse. Er zijn verschillende opvoerkits en het uiterlijk kan naar smaak worden aangepast.

De huistuner van Mercedes-Benz komt op de proppen met hun visie op de nieuwe S-klasse. Er zijn verschillende opvoerkits en het uiterlijk kan naar smaak worden aangepast.
Het tuningsprogramma van Brabus voor de nieuwe Mercedes S-klasse begint bij de S 320 CDI. Deze diesel kan met 48 pk worden opgevoerd tot 272 pk; het maximale koppel gaat dan naar 590 Nm. De tweede krachtbron die Brabus kan tunen is die van de S 350. Deze V6 benzinemotor kan met 15 pk worden getuned tot 332 pk; de maximale trekkracht bedraagt dan 420 Nm.
Wie meer vuurwerk wil, kan zijn S 600 inleveren bij Brabus. Zij kunnen de 5,5-liter V12 van de standaard 517 pk naar 580 pk brengen. De trekkracht stijgt dan tot 900 Nm. Het maximale levert de Brabus S V12 S Biturbo. Daarvoor wordt de Mercedes limousine voorzien van een V12 met twee turbo's en een vermogen van 730 pk. Deze motor kan een ongelofelijke 1.320 Nm koppel leveren. Om alles in het gareel te houden is dat begrensd op een maximum van 1.100 Nm. De S-klasse kan er in 4,0 seconden mee van 0 naar 100 en de 200 km/u wordt vanuit stilstand na 11,9 seconden bereikt. De topsnelheid is begrensd op 340 km/u.
Naast aanpassingen aan de motor kan Brabus het uiterlijk van de S verfraaien met een spoilerpakket rondom waarbij de dubbele mistlichten in de voorspoiler het meest opvallen. In de achter- en zijskirts is LED-verlichting verborgen. Met de afstandbediening of door via de binnenzijde een portier te openen, kan die worden geactiveerd. Rondom de auto schijnt dan een fel licht. "Dat maakt het in- en uitstappen en het uitladen van de kofferbak in het donker een stuk veiliger," is de verklaring van Brabus voor dit accessoire.
Het S-klasse-feest van Brabus wordt compleet gemaakt door een uitgebreid assortiment wielen in maten van 17 tot en met 21 inch. Bij de grootste maat, staat de S op banden met het formaat 255/30 ZR 21. Natuurlijk past Brabus na de tuning ook het remsysteem aan en kan het interieur in de beste Brabus-traditie helemaal naar persoonlijke smaak worden aangepast.

Gerelateerde forumtopics