BMW: 'Onze nieuwe elektrische auto's worden de benchmark'

Behoorlijke claim

BMW i Vision Dee
BMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision DeeBMW i Vision Dee

Over twee jaar introduceert BMW zijn eerste van een nieuwe reeks elektrische auto's die het de Neue Klasse noemt. Van die EV's van de Neue Klasse-familie verwacht BMW een heleboel. Volgens topman Oliver Zipse moeten ze op diverse aspecten een nieuwe standaard neerzetten.

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas toverde BMW de i Vision Dee uit de hoge hoed. De BMW i Vision Dee was een kleurrlijk uithangbord van wat BMW in zijn elektro-toekomst allemaal gaat uitspoken. Daarbij gold het studiemodel natuurlijk ook als hint naar de komst van een elektrisch equivalent van de 3-serie dat in 2025 op de markt komt. Die elektrische sedan vormt samen met een elektrische SUV het eerste tweetal van een reeks volledig nieuwe elektrische auto's van BMW's Neue Klasse. Natuurlijk kan BMW-CEO Oliver Zipse daar niet anders dan positief over zijn, maar de topman verwacht er wel heel veel van.

Ten overstaan van Automotive News zegt Zipse onder meer dat het elektrische equivalent van de 3-serie samen met de andere auto's op de Neue Klasse-architectuur "[...] de benchmark worden als het op actieradius, laadsnelheid en prijs aankomt." Een behoorlijke claim.

Of het BMW gaat lukken om in EV-land een nieuwe standaard neer te zetten? Daar zullen we pas in 2025 achter komen als de eerste Neue Klasse-modellen op de markt komen. We weten onder meer dat BMW's nieuwe elektrische modellen accucellen met een grotere energiedichtheid krijgen en tot 30 procent sneller kunnen laden en tot 30 procent meer bereik bieden dan de huidige elektrische modellen van het merk.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (175) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.