Begin van het eind: Opel Insignia alleen nog met dieselmotoren

Eind van een tijdperk

Opel Insignia
Opel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel InsigniaOpel Insignia

De traditionele middenklasser heeft het moeilijk. SUV's duwen ze langzaam maar zeker uit het automobiele bestaan, met als gevolg dat Ford is gestopt met de Mondeo en Renault de Talisman uit het leveringsgamma heeft geknipt. De Opel Insignia houdt dapper vol, maar vanaf nu alleen nog met dieselmotoren.

De Opel Insignia kon je tot op heden bestellen met in 2020 pas geïntroduceerde 200 pk en 230 pk sterke 2.0 turbo-benzinemotoren én met 1.5 en 2.0 CDTI-diesels. De benzinemotoren zijn uit het Europese leveringsgamma verwijderd. Daarmee lijkt Opel langzaam maar zeker het eind in te luiden voor het in 2017 gepresenteerde model, het laatste van het merk dat nog onder de vleugels van voormalig moederbedrijf General Motors is ontwikkeld.

Opel legt aan AutoWeek uit dat het zijn modellengamma aan het stroomlijnen is en daarbij de focus legt op auto's met een lage CO2-uitstoot. De benzinemotoren zijn dus verdwenen en keren niet meer terug. Dat betekent dus ook dat direct het doek valt voor de Opel Insignia Grand Sport GSi met de 230-pk 2.0 benzinemotor. De vanafprijs van de Opel Insignia blijft onveranderd op €44.049, daar dat de prijs was van de Insignia met de 122-pk 1.5 CDTi met handgeschakelde zesbak. De Opel Insignia met de 172 pk sterke 2.0 CDTi kost - met handbak - €46.549 en wisselt met automaat vanaf €49.049 van eigenaar. Voor de stationversie Insignia Sports Tourer rekent Opel een meerprijs van €1.500.

Opel Insignia

Opel Insignia Sports Tourer

Met de Insignia staat een hoop te gebeuren, maar het model blijft bestaan. De opvolger van de huidige tweede generatie Insignia wordt echter iets heel anders. In de eerste plaats wordt dat een EV, maar waarschijnlijk kiest Opel voor een heel andere carrosserievorm. Het ligt voor de hand dat de nieuwe Insignia geen traditionele liftback of stationwagen meer wordt, maar meer een Citroën C5 X-achtige. Ook de Insignia gaat dus waarschijnlijk de hoogte in. Leuk weetje: de Insignia heeft in de vorm van de Buick Regal ook een in China verkocht broertje dat geen liftback, maar een echte vierdeurs sedan is. In de Verenigde Staten is de Buick Regal - evenals de Tour X-versie van de Sports Tourer - al even niet meer leverbaar. Hiernaast bestond de Insignia als Holden Commodore in Australië, maar dat merk heeft in 2020 al de aftocht geblazen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum