Audi S4 helemaal klaar

Audi S4 | Foto: Hanjo van Heiningen
Audi S4 | Foto: Hanjo van HeiningenAudi S4 | Foto: Hanjo van HeiningenAudi S4 | Foto: Hanjo van HeiningenAudi S4 | Foto: Hanjo van HeiningenAudi S4 | Foto: Hanjo van Heiningen
De Audi S4 is klaar voor de marktintroductie. We hebben de eerste beelden van een ongecamoufleerd exemplaar, alleen het S4-logo op de grille is nog afgeplakt. Eind dit jaar gaat de snelle A4 met een 3.0 TFSI auto's als de BMW 335i te lijf.
Zoals gebruikelijk is ook deze S-versie tamelijk ingetogen. Natuurlijk heeft hij een afwijkende grille, aangepaste bumpers en vier kleine uitlaten maar zo schreeuwerig als een RS Audi is de nieuwe S4 niet. Op de foto's van de sedan in het zilver zijn de details goed te zien. De wielen zijn helaas niet zichtbaar. Er rijdt ook nog een S4 Avant rond, en die herken je alleen aan de uitlaten, maar dit betreft een prototype voor testwerk. In oktober presenteert Audi de S4 op de Salon van Parijs, in november wordt de auto bij de dealers neergezet. V6 TFSI Onder de kap dus geen V8 meer, zoals we onlangs al meldden, maar een V6 TFSI-motor. De 3,0-liter met turbo en directe inspuiting levert 333 pk, al zijn er ook bronnen die reppen over 350 pk. Hij wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of de nieuwe 7-traps S tronic met dubbele koppeling voor Audi's met in lengterichting geplaatste motoren. Deze sterkere transmissie kan maximaal 550 Nm aan en weet raad met motortoerentallen tot 9000 tpm. Onlangs konden we al rijden met een S5 die voorzien was van deze bak, en het is de sportiefste S tronic (of DSG in VW-taal) tot nu toe. Deze pakt bij hoge toeren niet over in de manuele stand, alleen wanneer de motor te weinig toeren maakt besluit de elektronica het over te nemen van de bestuurder. De 3.0 TFSI maakt zijn debuut in de S4 en komt in 2010 in de S5, waarna diens 354 pk sterke V8 met pensioen mag. Er verschijnt later een tammere versie van de 3.0 TFSI, met ongeveer 300 pk, en daarmee gaat hij onder meer de A6 en A7 aandrijven.

PRIVATE LEASE Audi A4

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum