Audi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerd

Bekende vorm scherper getekend

Audi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerd
Audi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerdAudi A5 en S5 Cabriolet gepresenteerd
Audi heeft in één ruk zowel het doek als dak verwijderd van de nieuwe A5 en S5 Cabriolet!

In juni maakten we kennis met de tweede generatie van Audi's A5. De auto debuteerde als A5 en als S5 Coupé. Onlangs werd de A5-familie in Parijs uitgebreid met de A5 en S5 Sportback. Vandaag is het moment daar dat we alleen nog op de RS5's hoeven te wachten. De A5-reeks is namelijk aangevuld met de nieuwe A5 en S5 Cabriolet!

Het mag geen verrassing heten dat ook de nieuwe A5 Cabriolet sterk lijkt op zijn voorganger. Het is een trucje dat Audi vaker toepast en ook bij de nieuwe A5 Coupé en A5 Sportback zagen we grote overeenkomsten met de auto's die hen voorgingen. In tegenstelling tot wat bij de vorige A5 Cabriolet het geval was, is het derde remlicht nu geplaatst in de sierstrip die het weggeklapte cabriodak afdekt. Voorheen was het remlicht op de achterklep te vinden.

De dakloze A5 legt in de basis 40 kilo lichter dan de auto die hij opvolgt. De elektrisch bedienbare stoffen kap laat zich tot een snelheid van 50 km/h open en sluiten. Het openen kost 15 seconden van je leven, sluiten duurt 3 tellen langer. Op technisch vlak is de A5 Cabriolet gelijk aan zijn voorganger. Op de bestellijst verschijnen een 252 pk sterke 2.0 TFSI, een 190 pk sterke 2.0 TDI en een 218 pk sterke 3.0 TDI. Ook een 190 pk sterke TFSI en een liefst 286 pk sterke 3.0 TDI verschijnen op de internationale motorenlijst. Uiteraard is er een S5, een versie die 354 pk uit zijn 3,0-liter metende TFSI weet te persen. Deze dendert in 5,1 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 250 km/h.

PRIVATE LEASE Audi A5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.