Alpina is nu een merk van BMW Group

Toekomstbestendig

Alpina B8 Gran Coupe
Alpina B8Alpina B8Alpina B5 en D5 S 2020Alpina B5 en D5 S 2020Alpina B5 en D5 S 2020Alpina XB7Alpina XB7Alpina B5 en D5 S 2020Alpina B3 TouringAlpina B3 TouringAlpina B3 TouringAlpina B7Alpina B7

BMW Group is een automerk rijker. Het concern breidt zijn merkenportfolio uit met Alpina, het merk dat je kent van de technisch op grondige wijze onder handen genomen BMW's.

Als alle autoriteiten de aankoop van Alpina hebben goedgekeurd, mag BMW Group zich eigenaar van Alpina noemen. Het is niet bekend welk bedrag BMW Group betaalt om bij Alpina de touwtjes in handen te krijgen. De aankoop van Alpina brengt het merkenportfolio van het Duitse concern op vijf stuks: BMW, Mini, Rolls-Royce en Alpina.

Alpina ken je ongetwijfeld van de grondig onder handen genomen 3-, 5- 7- en 8-series van het merk. Het bedrijf heeft de reputatie BMW-producten zodanig aan te passen dat er aan pure snelheid niets verloren gaat, terwijl de souplesse en het comfort alleen maar toenemen. Alpina keerde in 2021 terug naar de Nederlandse markt en opende verkooppunten in Den Haag en Apeldoorn. Momenteel verkoopt Alpina eigen versies van de 3-serie, 5-serie, 7-serie, X3, X7 en 8-serie, auto's die namen krijgen als B3, D3, B5 en B7. De B geeft aan dat het een auto met benzinemotor betreft, op dezelfde wijze staat de D voor de aanwezigheid van een dieselmotor.

Alpina zegt dat de transitie naar elektromobiliteit en de strenger wordende eisen op het gebied van veiligheidssystemen het voor kleine fabrikanten moeilijk maken om overeind te blijven. Niet gek dat het bedrijf uit Buchloe te kennen geeft in zijn nopjes te zijn met de overname. Wel gaat er het een en ander veranderen. Tot 2025 blijft Alpina op de huidige manier auto's aanpassen en verkopen. Erna komt het huidige portfolio van Alpina tot een eind, met gevolgen voor Alpina's thuisbasis in Buchloe. BMW zegt voor de werknemers die daar moeten vertrekken nieuwe werkplekken te gaan zoeken. Na 2025 lijkt de productie van Alpina's dus 'gewoon' deel van BMW's portfolio te worden.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.