Afleverstop Volkswagen Golf 8

Softwareprobleem noodoproepsysteem

Volkswagen Golf

Door een softwareprobleem worden er tijdelijk geen exemplaren van de Volkswagen Golf naar klanten gestuurd. Wie op korte termijn een afleverafspraak heeft staan voor een nieuwe achtste generatie van het model, moet dus nog even geduld oefenen.

Volkswagen legt uit dat het gaat om een probleem met de zogenaamde Online Connectivity Unit, kortweg OCU. Die moet ervoor zorgen dat de auto automatisch naar de hulpdiensten belt als er een ongeval plaatsvindt, maar zou in de nieuwe Golf niet altijd naar wens functioneren.

Als oplossing wordt gewerkt aan een software-update, maar tot die er is worden er geen nieuwe Golfs afgeleverd. Wie al een Golf 8 op de oprit heeft, wordt binnenkort geïnformeerd over de mogelijke oplossing. Of die bestaat uit een tijdens een reguliere servicebeurt uit te voeren serviceactie of een echte terugroepactie, kan de importeur op dit moment nog niet vertellen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.