Volvo XC70 2.4 D5 AWD (2004)
Uitvoering | XC70 2.4 D5 AWD |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Hoewel het model van de XC70 nog steeds aanspreekt (een echte stoere bak) blijken de eigenschappen van deze auto erg tegen te vallen. Voor een auto van deze prijsklasse is de kwaliteit van het mechaniek (besturing, motor en automaat) bepaald niet geweldig. Vergelijk maar eens met een Audi A6 of BMW 5 serie. De bedrijfszekerheid en al helemaal de afwerking is helemaal een tegenvaller; van Volvo zou je dit toch niet verwachten. Hoewel de auto best comfortabel rijdt beoordeel ik de rijeigenschappen zeker bij wat hogere snelheden als matig. De motor doet qua koudloopeigenschappen en geluid wat gedateerd aan terwijl de versnellingsbak traag reageert. Al met al geen positief beeld! ook niet van de dealer overigens die niet in staat is alle gebreken te herstellen. Een absolute miskoop dus.
Heel veel:
Defecte ventilator (waardoor wij al na 2 maanden konden kennismaken met Volvo Assistance; wat een afgang), defecte aandrijfassen, heel veel bijgeluiden (rammels, piepjes etc), loszittende ramen, trillend stuur, defecte voorwielophanging, defecte parkeerverwarming (gevaarlijk!), voortdurende onbalans, slecht werkende navigatie, een peperdure radio die ongevraagd van zender wisselt (onoplosbaar volgens volvo), vreselijk krakende portierhandgrepen, loszittende kunststofdelen, kapotte kachelmotor, zal ik nog even doorgaan?
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee