Volvo V70 T5 Momentum (2015)

Volvo V70 T5 Momentum (2015)

UitvoeringV70 T5 Momentum
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2019

Degelijke v70

Na altijd te hebben gedieseld ben ik een vijftal jaar geleden van een volvo v70 d5 overgeschakeld naar een v70 T5 op aardgas. Dit vooral om reden dat de rijtaks te hoog werd voor de diesel. Voor de tweeliter benzine op aardgas betaal je immers geen rijtaks en geen biv in België, dat leverde dus de afgelopen jaren al een mooie besparing op. Omdat mijn eerste v70 't 5 een zeer bleek interieur had besloot ik te switchen. Sinds vorig jaar mei dus het laatste model v70 uitvoering momentum aangeschaft T5 op cng. Weerom een topwagen met veel ruimte, confort en veiligheid waar het mij toch vooral om te doen is. Prachtige prestaties voor deze 213 pk sterke motor die geen moeite heeft met een stevig gevulde aanhanger. Nu reeds 165000 kilomter op de teller, 15.000 km zonder zorgen.... Enkel een marter heeft wat van de isolatie weggevreten in het motorcompartiment.
Een verbruik van nauwelijks 5kg aardgas per 100 kilometer. Wat maakt dat je met de gasinstallatie van Prins makkelijk 300 kilomter ver geraakt dit voor minder dan 5 euro! Een minimaal extra verbruik van benzine als je hem onder de 2500 toeren houdt...samen met de ruime benzinetank die eerder zeldzaam is bij auto's op cng kom je makkelijk 1100 kilometer ver. De zetels hebben het alomgeprezen comfort van Volvo stoelen, strak interieur, al is de aluminium inleg wel wat gevoelig voor aanrakingen met harde voorwerpen. (Krasjes en putjes.)
Verder door tal van veiligheidsvoorzieningen een perfecte reisauto. Adaptieve cruise control is echt een topper samen met de bliss.
Enige nadeel( maar ik ben er al aan gewend) is de vloerplaat van de koffer die 7 cm hoger ligt omwille van de cng tanks, en die dus wat volumeverlies opleverdt. Maar deze ruime Zweed heeft nog plaats over bij de meeste verplaatsingen. Mijn volgende Zweed, wordt er weer een op aardgas, waarschijnlijk een v90 automaat want de automaat mis ik toch wel een beetje op mijn huidige v70. Al blijft de v70 een topauto.

9,5