Volvo V70 D5 R-Design (2010)

Volvo V70 D5 R-Design (2010)

UitvoeringV70 D5 R-Design
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

V70 D5 R-Design - Full option - 1e 28.000 km

Ik heb 5 jaar in een Volvo V50 gereden, zo'n 200.000 km. De Volvo was voor mij een fijne betrouwbare auto die ik heerlijk vond rijden. Comfort met sportief rijgedrag binnen mijn toenmalige (lease) budget.

Nu in 2010 stond ik voor de keuze van een nieuwe auto. Ga ik voor de Duitse techniek (BMW) of toch weer een Volvo?

Sportief rijden is belangrijk voor mij, maar comfort ook, alsmede ruimte en uitrustingsniveau. De BMW 5 vind ik toch qua ruimte wat beperkt, maar vooral de prijs dreef me bij BMW weg. Rijgedrag is subliem, achter een auto met uitrusting zoals ik nu in mijn V70 heb, komt bij BMW minimaal 15.000 euro duurder uit.

Mijn V70 is een D5 Geartronic R-Design, 205 pk, met 420 Nm. Verder R-Design Plus Line, Security line, Family Line, Winter Line, Driver Support Line, RTI navigatie, Elektr Verstelbare bestuurdersstoel Rear Seat Entertainment, parkeer camera, Bandenspanningsysteem, Premium Sound en elektrische achterklep.

Heerlijke reisauto, met een uitrustingsniveau om van te smullen, ik geniet iedere kilometer van deze auto! Stil door het gelaagde glas (Security Line), super geluidsinstallatie, en door de iphone koppeling (heb een Brodit iphone houder in laten bouwen) heb ik al mijn muziek van de iphone over de speakers op het Dolby Premium sound system.

De R-Design is iets verlaagd en geeft met de 18" velgen een strakke wegligging, zonder een race auto te worden, dus nog veel comfort. Je moet niet verwachten met auto's van dit formaat de bocht vierkant te kunnen nemen zonder over te hellen, maar de combinatie van comfort en rustig rijden met de mogelijkheid om de kickdown te gebruiken of de automaat een tikkie naar rechts te geven naar de sportstand waarna de D5 terugschakelt en er als een razende vandoor gaat, is fantastisch.

De auto is ruim, achterbank heeft ingebouwde kinderzitjes en die zijn ideaal. Volwassenen of een tas kun je op de achterbank kwijt, gaan de kids mee (voor kleine afstanden vanwege ontbreken zijdelingse steun) dan gaan de kinderzitjes omhoog. Rear seat erbij met draadloze koptelefoons en de kids zijn stil met een DVD.

Navigatie werkt fantastisch, als ook de parkeercamera en de BLIS (dode hoek waarschuwing). De ACC (Adaptive Cruise Control) die de afstand automatisch regelt (remt en geeft gas indien nodig) is subliem, enige nadeel is dat als je in NL afstand houdt (die bij mij op minimum staat ingesteld in dit systeem) iedereen er voor schuift. Dus werkt alleen goed als het iets rustiger is.

Motor is iets lawaaiig als je het gas diep indrukt, maar van mij mag je dat ook horen.
ipod interface is ok, enige nadeel is dat je niet kunt zoeken op letter/naam. Wel op afspeellijsten, artiest, nummer ed, maar dan moet je de hele lijst scrollen.

De keyless optie is fantastisch, had ik op mijn V50 ook. De sleutel in je zak en je opent de deuren, sluit ze en start, zonder de sleutel te moeten pakken, super handig.

Spiegels klappen automatisch in als je de auto afsluit etc. en in de koffer zit onder de bodem een opbergvak met veel ruimte waar je diverse kleine spullen kunt leggen, bv antivries, EHBO spullen, etc. Je kunt er bij parkeren ook waardevolle spullen inleggen, want het kofferdeksel voorkomt in gesloten toestand dat de bodemplaat geopend kan worden zodat je spullen veilig opgeborgen zijn.

Dit is een hele complete goed doordachte en doorontwikkelde auto, met een zeer sterk "waar voor je geld" gevoel. Ok, het kost best wat, maar als je dit in een BMW wil mag je zo 15.000 meer neerleggen.

Als je niet het circuit opgaat, ruimte wil, met veel comfort en goede rijeigenschappen, kwaliteit en betrouwbaarheid, zul je aan deze V70 (wel kiezen voor de R-design vanwege wegligging) een absolute topper hebben!

30.500 km, zaterdag 14-05-2011
Auto is nog geen jaar, maar deze zaterdag kwam ik na een week vakantie op schiphol, ... accu leeg....

Volvo Assistance gebeld, wordt er doodleuk gemeld dat dit wel vaker voorkomt, normaal is door alle systemen etc.

De verkoper in de garage was het hier niet mee eens en wat blijkt, hij had nog een V70 staan met hetzelfde probleem...

wordt 26-05 in de garage nagekeken, heeft sindsdien geen probleem meer opgeleverd, maar een week stilstaan is te lang.....