Volvo V70 2.0D Limited Edition (2009)

Volvo V70 2.0D Limited Edition (2009)

UitvoeringV70 2.0D Limited Edition
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2021
Lezerswaardering: 76%Keuze van de redactie

Diesel, why nut?

Na verandering van baan, mocht de leasekoets (Peugeot 308SW) worden ingeleverd. Als vader in een samengesteld gezin koos ik er toen voor om een minder hippe auto te gaan rijden: een Citroen C4 Grand Picasso Exlcusive. Een ruimtewonder dat nog geen 150.000 km op de teller had staan en er keurig uitzag. Helaas was ik er snel op uitgekeken, want soms past een auto je gewoon niet zo goed. En ik werd ook wel een beetje droevig van het verbruik van 1:10, wat door de automaat ook niet echt te verlagen was. Gelukkig werd ik geholpen door het lot: na een jaar was de Citroen motorisch zo lek als een mandje. Advies van het garagebedrijf: geen euro meer aan uitgeven.

Nadat ik de Citroen aan een opkoper had verkocht er daar in een jaar tijd dik op had afgeschreven. (ca. 4k), mocht ik dus op zoek naar iets niet. Veel kwam er voorbij maar binnen mijn budget (tot 7,5k) waren er niet veel echte opties. Het wensenlijstje: zuinig, veel ruimte en tijdloze auto. Ik heb nog gekeken naar een Opel Insignia, maar ook daar had ik niet het goede gevoel bij.

Een aantal auto's geleden had ik meerdere keren de V70 gehad. Mijn eerst importeerde ik zelf uit Duitsland, zo'n 15 jaar geleden. Een zwarte panter met een 2.4 benzineblok zonder turbo met alle opties erop. Later haalde ik een fantastiche V70 (ook zwart) bij een bekende club uit Hoogeveen. Ook dit was een voltreffer. Deze moest eruit toen ik de bewuste leasewagen kreeg. Dus een Volvo kon het weleens worden.

Na lang zoeken kwam ik deze auto tegen bij Vos Veen in Veen (dat is heel toepasselijk, vind ik ook). Bleek een zusterbedrijf te zijn van Vos Volvo garages in Zaltbommel en omstreken. Na het gebruikelijke mailen en bellen, afspraak gemaakt om de auto te komen bekijken en proefrijden. Ik kreeg namelijk de volledige dealeronderhouden geschiedenis gemaild, waarin te zien was dat de enige eigenaar de auto jarenlang 2 keer per jaar naar de dealer bracht voor een professionele poetsbeurt als hij ook de bandje liet vervangen. Zelfs de lampjes, zo liet de onderhoudshistorie zien, werden allemaal vervangen. bij de dealer.

Binnen mijn budget was het vooral zoeken naar een betrouwbare auto. Dat hij er goed uitziet met mooie velgen is mooi meegenomen. In eerste instantie zocht ik een auto waarvan ik, ondanks dat ik met mijn budget zocht naar auto's van ca 10 jaar oud, een beetje vertrouwen in kon hebben. Maar laten we wel wezen: het blijft altijd een beetje een gok, waar ik wel zoveel mogelijk invloed op wilde hebben!

De ontvangst in Veen (als je er een keertje bent, leuk om met het pontje over de Maas te gaan!) was erg hartelijk en had ik het goede gevoel. De proefrit ging soepel en met de beperkte kennis die ik bezit leek ook alles onder de motorkap netjes te zijn. Bij terugkomst afgesproken dat hij nog even zou worden gekeurd, nieuwe mattenset en bijwerken van wat krasjes. Een week later kon ik hem ophalen.

Dus ik een week later weer naar Veen en daar stond hij te blinken. Super mooie auto, in een hele donkerblauwe metallic en meteen meegenomen. De dealer had er zelfs nog nieuwe achterbanden opgezet omdat hij anders over 6 maanden toch aan de beurt zouden zijn. Ik heb de auto immers met 6 maanden BOVAG gekocht. Mooi is dat hij ook bij Volvo is klaargemaakt en al op mijn naam is gezet, waardoor ik 12 maanden Volvo assistance erbij heb gekregen. Voorlopig heb ik die (gelukkig!) nog niet nodig gehad.

De auto bevalt nu 7.000 km verder perfect. We zijn ermee naar Frankrijk gegaan en merkt echt dat hij zich op lange stukken als een vis in het water voelt. De stoelen zijn perfect, de zit is top, de radio werkt super. Het interieur is echt smetteloos, behalve dat er soms op een vochtige dag een walm aan hondenlucht voorbij komt. Dat is echt het enige nadeel.

Het verbruik ligt op 1:17 wat ik echt heel acceptabel vind. De motor loopt soepel, behalve in de 3e versnelling rond de 1800-2000 toeren, dan begint het motorblok een beetje te bokken en moet er gas bij of af. Ik ga dat binnenkort laten nakijken als hij bijna uit de garantie is. Voor de rest heb ik nog niets geks ontdekt!

En tja, het is een diesel. Daar is vrouwlief niet helemaal blij mee, want dat betekent dat zij nog meer milieu-compensatie moet gaan doen. Nou, dat is dan voor haar rekening. Ze heeft nu al een 208 die praktisch niets verbruikt, dus als ze wil kan ze straks naar elektrisch. Voorlopig rijden we in een mooie, veilige en comfortabele auto waar we ook nog eens mee voor de dag kunnen komen.

Ik hou jullie op de hoogte!

4,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens