Volvo V70 D5 Kinetic (2005)

Uitvoering | V70 D5 Kinetic |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Deze volvo hebben we in januari 2009 aangeschaft en tot op heden zijn wij zeer tevreden met deze auto. Inmiddels zelf ca. 65.000 km met de auto gereden naar volle tevredenheid. Het is een robuuste maar ook zeer snelle auto en heeft met name veel snelwegkilometers gemaakt. Ook de bagageruimte is zeer ruim, heb je wat groters bij dan gooi je gewoon de achterbank even plat, gaat overigens zeer gemakkelijk. Ook de climatecontrol is zeer prettig. Dat de auto snel is.....is ook erg prettig....je hoeft niet te twijfelen alvorens in te gaan halen want hij is gewoon razendsnel. Dat was met mijn vorige auto wel anders.
Als vrouw is het parkeren met een auto van dit formaat wel wat lastiger,de draaicirkel lijkt ook meer op die van een "vrachtwaggel" maar dit zijn enkel voor een vrouw de nadelen. Voor de rest heeft deze auto alleen maar voordelen. Tot op heden hebben we ook nog geen dure reparaties gehad, gewoon op zijn tijd alle beurten. Ik hoop voorlopig dan ook nog lange tijd probleemloos rond te rijden met deze luxueus uitgeruste auto.
APK en portiervergrendeling
De portiervergrendeling vertoonde al rare trekjes en inmiddels was het echt vervelend aan het worden.
Moest constant met sleutel portier opendraaien en meteen het "pinnetje" van binnen omhoog getrokken houden.
Maar goed intussen heb ik dat laten repareren en de APK uit laten voeren. Alles was verder prima in orde.
Afscheid genomen van de Volvo
Wegens weinig km's overgestapt naar een benzine auto.....een Mercedes SLK 200.
De Volvo reed nog immer prima maar was gewoon te duur en te groot voor mij alleen.