Volvo V70 D5 AWD Summum (2009)

Volvo V70
Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70

UitvoeringV70 D5 AWD Summum
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

In 2008 kocht ik een Volvo V70 D5 welke ik na veel ellende op 1 december van hetzelfde jaar weer mocht inleveren.

29 mei stond eindelijk de vervanger een nieuwe V70 D5 AWD Summum klaar. Met de nieuwe D5, en wat is dat een verschil met de vorige D5 motor. De 2 turbo's zijn erg goed op elkaar afgestemd wat leidt tot een zeer krachtige, maar ook (nu al) zuinige machine.

De AWD is eveneens een aanbeveling waard, het rijdt en stuurt aanmerkelijk beter dan "slechts" voorwiel aandrijving. De auto is eveneens uitgerust met het optionele Four-C adaptieve onderstel, opdat je kunt kiezen uit comfortabel of zeer sportief rijden.

Een andere optie die we voorheen eveneens niet hadden is BLIS, dit systeem detecteert overige weggebruikers in mogelijk dode hoeken. Persoonlijk vindt ik het een prettig systeem het systeem zorgt ervoor dat je je spiegels beter gaat gebruiken. Het weaarschuwt echter wel vaak onnodig, maar als je het als veiligheidsoptie beschouwt en je niet aanstoort aan deze overbodige meldingen is het nog steeds een goede optie.

Tot op heden nog geen problemen! maar ik update over een paar maanden deze review dus wie weet.