Volvo V70 D3 Limited Edition (2012) #3
Uitvoering | V70 D3 Limited Edition |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Waarom deze V70?
Met kerst is er ingebroken in onze Saab 9-3, twee dagen voor onze geplande week vakantie. Die was daardoor dusdanig beschadigd dat hij afgesleept werd en we hem een aantal weken later pas weer heel terug kregen. Onze andere, en toen dus enige, auto was een BMW Z3 en m'n vrouw was bijna uitgerekend van de tweede kleine. Een suboptimale situatie dus..
Gezinsvervoer en een Z3 zijn helaas geen goede combinatie, dus dan komt het gevoel dat hij maar weg moet. Een tweede gezinsauto zou er komen: groot, veilig, diesel waren de vereisten.
Op zoek naar iets nieuws kwamen we al snel op de V70 uit. Mercedes is een no-go, BMW en Audi helaas in verhouding te duur en een VW Passat is niet mijn ding. We vonden een mooi compleet exemplaar bij de dealer met nog geen ton op de klok en een 2.0 vijfcilinder diesel. Met een open dak, Volvo Rear Seat Entertainment (RSE) en wat andere opties konden we deze niet laten staan. Na een goede deal en grondige schoonmaakbeurt stond hij een week later op de oprit.
Wat een comfortabele wagen! Je zit net iets hoger in die dikke zetels en je zoeft werkelijkwaar over de weg. Kleine oneffenheden worden weggestreken en de vijfcilinder roffel zorgt voor een aangenaam motorgeluid. Drempels en bochtenwerk is niet z'n specialiteit, maar dat had ik ook niet verwacht. De kofferbak met elektrische achterklep lijkt elke keer weer groot als je hem opent, volksverhuizingen met 2 kinderen onder de 2 zijn dan ook geen probleem. Het RSE werkt goed en het geluid en detail van de high performance audio is heel fijn.
Wat Volvo echt goed gedaan heeft is de ruimte indeling en aanwezigheid van opbergvakken. Zo is bijvoorbeeld de achterbank in 3 delen neerklapbaar, de kofferbak laadvloer in twee delen omhoog te klappen voor als je die enorme ruimte maar voor de helft gevuld hebt en past er in elke deur een grote fles water.
Het verbruik is om en nabij de 1:16 - 1:17. Over de autobahn naar wintersport en pas tanken in Oostenrijk is ook echt een verademing vergeleken met de benzine Saab.
Al met al is het een goede keus geweest, de auto sluit goed aan bij onze gezinssituatie en verwachtingen. De vrouw is met name tevreden over de ruimte en de veiligheid, ik over de motor en het dakraam, dus dat is mooi.
Wat is goed:
- Ruimte
- Vijfcilinder
- Opties en veiligheid
Wat kan beter:
- Afwerking en gebruikte materialen in het interieur, plastic
- Spraakbediening omslachtig
Inmiddels bijna 30.000km gereden, het gaat hard.
Wat erg goed bevalt aan de auto is de ruimte, de geluidsinstallatie, de integratie van het rear Seat entertainment en de vijfcilinder motor.
Mindere dingen zijn de rammels hier en daar, het soms toch wat schommelen en de motor had iets krachtiger mogen zijn.
Al met al zeer tevreden met deze auto, ideaal voor comfortabel gezinsvervoer.

Volvo V70 1.6 T4 Limited Edition | Trekhaak | Stoel verwarming | Navigatie | Elektrisch bedienbare achterklep | Bluetooth | ZEER NETTE AUTO!!
- 2012

Volvo V70 2.0T R-Edition / NL-Auto / Leder / Navigatie / Cruise / Trekhaak / Camera / Stoelverw. / Climate
- 2011

Volvo V70 2.0 T5 Momentum Zeer uniek, R-design, Afneembare Trekhaak, Lederen bekleding, Automaat,
- 2012